сряда, 23 юли 2014 г.
Тарт с бадемов крем и смокини
Продукти за тестото:
100г омекотена масло, 60 г пудра захар, 40г яйце,1 г сол, 200 г брашно
за бадемовият крем:
50г яйца, 50 г масло, 50 г захар, 50г смлени бадеми -аз добавих допълнително и 1,2 суп.лъж. брашно
Десетина измити и нарязани на половинки смокини, няколко малини пожелание
Начин на приготвяне:
Разбъркайте,може и на ръка мекото масло с пудрата захар,добавете яйцето/ предварително разбито с виличка/. Замесете бързо и енергично масленото тесто с брашното и солта .Поставете в торбичка или фолио и нека престои около30 мин. в хладилник. Наръсете с брашно плота ,разточете правоъгълна кора с дебелина около 5,6 мм и внимателно прехвърлете в тарт формата.Излишното изрежете като прекарвате точилката по горният ръб на
формата.Уверете се ,че краищата са притиснати плътно по страничните ръбове ,с вилица надупчете дъното и отново за
30 мин. приберете в хладилник.Всичко това може да бъде спестено като се процедира със студени продукти :маслото
да е твърдо и нарязано на кубчета ,яйцето също студено .Получава се страхотно хрупкаво маслено тесто и по двата начина.Отново разбъркайте количеството масло от продуктите за крема със захарта ,добавете бадемовото брашно и накрая предварително избитото с шипка сол яйце. Изсипете сместа във формата.Тя трябва да я запълва две трети.Подредените смокини също ще повдигнат нивото ,а и при изпичане бадемовата сместа се надува !
Украсете с половинките смокини ,разположете ги симетрично или по начин задоволяващ вашата представа за пленяващ десерт с разкошна визия .Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 30 минути . Оставете го да изстине във формата. Хубавото на този ринг е ,че долната част е подвижна и това улеснява за по-лесното освобождаване. Ако имате
възможност поръчайте си го -http://www.cookibooki.bg/index.php?route=product/product&product_id=2736&ref=ac
За да допълните усещането за топлина и уют, насладете се на този изтънчен сладкиш в компанията на любими хора с чаша ароматно кафе .
[gallery ids="52,48,46,47,49,50,54"]
Източник:
http://cuisinededeborah.canalblog.com/archives/2013/10/09/28176862.html
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар