четвъртък, 31 юли 2014 г.

Грилован патладжан с булгур

 

Продукти:


  • 1 бр. средно голям бял патладжан
  • 1 чаена чаша булгур
  • 2 до 3 домата
  • сол
  • плодов оцет/ябълков или нар/
  • зехтин
  • босилек


Начин на приготвяне :

Сварете една чаша булгура в две и половина чаши подсолена вода или бульон. Сварява се сравнително бързо ,нужни са около 20-30 минути. Прецедете и измийте излишното нишесте от булгура над течаща вода, за за не залепват зрънцата и го прехвърлете в голяма купа.
Измийте и нарежете надлъжно патладжана. Лентите не бива да са по-дебели от 1,5 см. Полейте го щедро с зехтин и овкусете с натрошено кубче бульон. Изпечете от двете страни филийките патладжан на предварително загретият грил тиган . Обелете доматите и с лъжица отделете семките и сокът и нарежете на средни  кубчета. Нарежете опеченият патладжан също на кубчета. Овкусете по ваш вкус булгура със сол , оцет и малко зехтин-не прекалявайте, защото патладжана е поел също мазнина.  Добавете нарязаните домати и патладжан, леко объркайте и украсете с босилек.  Прекрасна студена салата,  а също би могла да се използва и като гарнитура !

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар