четвъртък, 26 февруари 2015 г.

Питки -лилавите рози на Таня

Пекли ли сте хляб от червено цвекло? Разглеждайки един блог - http://chinadoll-bakingdairy.blogspot.com/2012/03/beet-bread-it-is-red.html ,попаднах на този хляб .Хареса ми идеята на оцветяването и дори не изчетох рецептата . Просто трябваше да сваря червено цвекло или наричано още панджар ,да го смеля в блендера и вложа в тестото . И се получи ето това .тези лилави рози моя вкусен израз на любов !

Продукти :

100 мл прясно мляко

1 и 1/2 ч.ч. пюре от сварен панджар

10 г свежа мая

1 ч.л. мед

1 ч.л. сол

30 г разтопено краве масло

300-350 г брашно

Начин на приготвяне:

Обелете панджара и го сварете за около 20 минути. С помощта на блендер или кухненски робот го смелете на пюре. В малка купичка размийте маята с част от толото мляко и меда.Пресейте брашното и солта .Направете кладенче и изсипете втасалата мая.Постепенно вливайте останалото мляко и разбърквайте с миксер или месете на ръка .Накрая прибавете разтопеното масло и пюрето .Ако се налага ръснете още малко брашно,но не прекалявайте.Тестото трябва да е меко и мъничко да лепне .

IMG_4858 IMG_4861

Разделете го на топки .От всяка топка ,накъсайте по 5 малки топчета.Разточете ги на малки кръгчета и застъпете едно до друго.Навийте на стегнато руло и с помощта на пръчица/аз използвам японските пръчици за хранене/ разделете по средата . Всяка половина поставете в предварително намазаните формички .Оставете да втасат в затоплена на 50 градуса фурна .Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете за около 12 до 15 минути .Престоят на повече минути ще покафенее вашите рози .Прехвърлете ги на метална скаричка до пълното им изстиване .Насладете им се с очи .

IMG_4880 Atalante

Какъв е вкусът ли? Вкуса на цвеклото е забележим ,но не толкова шокиращ. И така добре се съчетава със сирене Бри ,свежа салата от рукола и вино най вече ! Любовта се проявява по много начини и най -недооценен е храната .Обичайте се !

Няма коментари:

Публикуване на коментар