Продукти:
- 4 броя круши - узрели ,но твърди
- 800 мл вино - моят избор е Пино ноар ''CYCLE''на винарска къща ''Братя Минкови''
- 100г кафява захар
- 3,4 с.л. мед
- 2 с.л лимонов сок
- любимите ви аромати
Инструкции:
Комбинирайте виното със захар ,мед,подправките и лимоновият сок в тенджера .Поставете я на котлона на среден огън.Докато виното заври,обелете внимателно крушите и по желание може да издълбаете сърцевината .Поставете обелените круши в горещото ароматно вино и намалете топлината. Не захлупвайте с капак, използвайте парче хартия за печене. Варете на слаб огън за около 20-30 минути или докато крушите омекнат. Сърцевината им трябва да е здрава и леко прозрачна, Охладете ги преди сервиране!Представихте ли си вече хапка сладка и ароматна круша ,комбинирана с хрупкава коричка,обилно напоена с шоколад ,пътуваща към небцето ви ....не е ли това самото съвършенство ?
Определено устата ви сладостно се изпълни със слюнки ,ами какво чакате : Купувайте круши !
Част от виното в което сте варили крушите ,може да изварите до сгъстяване и да използвате за сос към крушите .Може също така да си приготвите греяно вино .Ако не ви допада варианта с вино ,сварете ги в захарен сироп .
Няма коментари:
Публикуване на коментар