вторник, 17 март 2015 г.

Поширани круши в червено вино Red Wine Poached Pears

Крушите са едни от любимите ми плодове. Няма нищо по-хубаво от ароматна и сочна круша ,обичам ги  много. Дори и героят на Алеко Константинов,  Бай Ганьо пътувайки във влака за изложението в Прага - ''Я да видим ,тъй както съм легнал,мога ли изяде една круша''. Но има сорт зимни круши с твърда консистенция, които в началото на зимата можеш само печени или сварени да консумираш. Обожавам точна тази мека, полупрозрачна и нежна консистенция получена при варене. А вие? В настроение ли сте да се поглезите. Купете си бутилка вино и няколко круши. Позволете си и по голям разкош-заслужавате блокче шоколад, бял или тъмен ,който да начупите на ситно и да залеете със затоплена сметана, да разбъркате докато се съчетаят и ще си приготвите най-изкушаващият ганаш. С него после ще полеете пошираните круши и ще впечатлите най-взискателните си гости.

За ароматизирането на соса съм използвала пръчка канела,4,5 счукани шушулки кардамон ,сцепена пръчка ванилия,един звездовиден анасон и нежна щипка джинджифил .Вие може да ги замените със свои любими и предпочитани. Може да прибавите и корички портокал или лимн или каквото там подправка ви се иска, за да оживите ароматите.

Продукти:


  • 4 броя круши - узрели ,но твърди
  • 800 мл вино - моят избор е Пино ноар ''CYCLE''на винарска къща ''Братя Минкови''
  • 100г кафява захар
  • 3,4 с.л. мед
  • 2 с.л лимонов сок
  • любимите ви аромати


Инструкции:

Комбинирайте виното със захар ,мед,подправките и лимоновият сок в тенджера .Поставете я на котлона на среден огън.Докато виното заври,обелете внимателно крушите и по желание може да издълбаете сърцевината .Поставете обелените круши в горещото ароматно вино и намалете топлината. Не захлупвайте с капак, използвайте парче хартия за печене. Варете на слаб огън за около 20-30 минути или докато крушите омекнат. Сърцевината им трябва да е здрава и леко прозрачна,  Охладете ги преди сервиране!






Представихте ли си вече хапка сладка и ароматна круша ,комбинирана с хрупкава коричка,обилно напоена с шоколад ,пътуваща към небцето ви ....не е ли това самото съвършенство ?

 Определено устата ви сладостно се изпълни със слюнки ,ами какво чакате : Купувайте круши !






Част от виното в което сте варили крушите ,може да изварите до сгъстяване и да използвате за сос към крушите .Може също така да си приготвите греяно вино .Ако не ви допада варианта с вино ,сварете ги в захарен сироп .









Няма коментари:

Публикуване на коментар