Определено това е салатата с най-дългото име. Вкусна ,засищаща и запомняща се ...Това последното се отнася за обеците с които ме изненада без повод моя мъж. Все такива ги прави той изненадите ,в мига в който се обърнах да си измия ръцете от горгонзолата и ги зърнах .За много жени пребиваването в кухнята е задължение и неблагодарна работа .Разликата от това да си изморената домакиня и сияеща жена е присъствието на страст и вдъхновение,когато приготвяш храна.С тях и малко желание една купа салата можете да превърнете в цяла една вселена от цветове ,аромати и вкусове .Разбира се нужни са и две очи ,блеснали и боготворящи те .
2оо г салата валерианела или друг вид свежа салата
1 средно голяма ябълка сорт Грени смит/любим мой сорт ябълки за пайове ,отрязани веднъж резените поддържат цвета си по-дълго от останалите сортове ябълки/
50-60 г сирене Горгонзола
десетина резена луканка
шепа сушени череши или боровинки
малинов винегрет/1 с.л. малинов оцет; 4 с.л. зехтин;1с.л. прясно изцеден лимонов сок;1/2 ч.л. мед ,сол -разбъркани до хомогенност/
Ами ,това е .С много любов се измиват листенцата свежа салата.Аз специално ги прехвърлям на чиста кърпа ,за да се изкапят.Ябълката се почиства от семките и се нарязва .Сушените череши може да оставите цели или да разполовите .Салатата се прехвърля в купа .Горгонзолата е мека ,може да я нарежете на парченца или просто да накъсате отгоре. Добавят се ябълките,черешите и се залива с винегрета.
Няма коментари:
Публикуване на коментар