петък, 20 март 2015 г.

Печени круши със сирена ,бекон и мащерка Baked pears with cheese, bacon and thyme

Който е опитвал моите моите гриловани праскови с прошуто и му е допаднал този плодово-солен вариант ,няма как да не му хареса и тази рецепта .Същият парти ефект може да постигнете и този път ,ако нарежете крушата на резени и всеки резен обвиете в прошуто и забодете на малко шишче .Повече нищо няма да кажа ,нека снимките говорят !

IMG_8669 IMG_8672 IMG_8682 IMG_8678

Продукти :

2 броя твърди круши сорт Уилямс,Конференция или Кюре/попски/

200 г сирена - Козе , Ементал, Синьо или Бри /по ваш вкус /

5,6 слайса бекон или прошуто

сол,бял пипер

зехтин

свежа мащерка

пармезан

Начин на приготвяне:

Измийте и нарежете крушите на кръгчета с дебелина до 3,4 см.В покрита с домакиснка хартия тавичка ги подредете .Поръсете ги с малко сол ,бял пипер и зехтин .Накъсайте и тук там разпръснете листенцата свежа мащерка.Изпечете за около 15-20 минути във загрята на 180 градуса фурна.Някъде по средата на това време обърнете кръгчетата ,за да се запекат и от другата страна.Между всяко парче круша поставете сирене по избор и увийте с един или два слайса бекон .За кратко запечете отново във фурната или изпържете на тиган . Ако желаете може да приготвите дресинг от 2 с.л. балсамов оцет ,1 с.л. дижонска горчица и малко мед .Разбъркайте съставките до хомогенност ,овкусете със сол и бял пипер полейте след изпичане във фурната крушите или залейте с него в края на изпържването им. Сервирайте топли с настърган пармезан и свежа салата .На осмелилите се НАЗДРАВЕ !

IMG_8699 IMG_8701

Няма коментари:

Публикуване на коментар