събота, 21 март 2015 г.

Сладки яйца от свежо бутер тесто

Честита първа пролет ! Нека да е слънчева и цветно красива!

Честит ви първи ден от пролетта Желая ви едно нова начало изпълнено с много оптимизъм и късмет !

Ако съм ви впечатлила с моя лимонов крем и вече си имате едно бурканче от този разкош в хладилника ,ще ви е нужна само една ролка свежо многолистно тесто ,овална форма за изрязване ,малко желание и много любов .Вдъхновението е от мен :)

Само след десетина минутки ще можете да поднесете тази прелест със сутрешното кафе !

1 пакет многолистно тесто /Puff Pastry/ на фирма Belbake от магазин Лидл

1 ч.ч.домашен лимонов крем

1/2 яйце за намазване

пудра захар

кътър във форма на яйце

и объл шприц

Начин на приготвяне :

Развийте ролката и разстелете многолистно тесто на плота .Не за пръв път ви го хваля това тесто ,но за мен това е качествено многолистното тесто. Преимущество е ,че не е замразено и това някак си ти дава усещане за прясно домашно бутер тесто . Оставете го за 2,3 минути да се отпусне .Загрейте фурната на 200 градуса .През това време може да си застелете тавичката от фурната с домакинска хартия .Да разбъркате яйчицето в малка купичка .С помощта на кътъра изрежете четен брой яйца.В половината от яйцата в долният край изрежете с помощта на облият шприц ,изрежете дупчица .Със силиконова четцица намажете повърхността и сглобете яйцата ,като формата с дупчица е отгоре.

IMG_8815 IMG_8816 IMG_8817 IMG_8821 IMG_8823 IMG_8824

Изпечете за 10-12 минути ,или в зависимост от вашата фурна до златисто .Извадете от фурната и ги прехвърлете върху метална решетка до пълното им изстиване. Напудрете с пудра захар .С помощта на домакинска хартия си направете шприц .С ножичка изрежете долният край или ако имате малък объл шприц напълнете го лимонов крем .Внимателно без да излизате от дупчицата запълнете центъра .Оформи ли се половинка яйчице ? Сервирайте с ароматно кафе на закуска или късен брънч. Да ви е сладък и усмихнат денят ! Напълно подходящи са и за Великденски сладки .Украсете с един такъв поднос вашата празнична трапеза .

IMG_8829 IMG_8831 IMG_8833 IMG_8834

Няма коментари:

Публикуване на коментар