вторник, 31 март 2015 г.

Мус от спанак и рикота

Хрумна ми докато приготвях феноменална си сьомга с хрупкава коричка.Останалото ми бе малко сотиран спанак -50 г.Пасирах го с 1 скилидка чесън и няколко стръка магданоз Към така получената пюрирана смес прибавих кутийка рикота /250 г/ ,2 с.л. заквасена сметана ,5 г желатин/предварително накиснат във вода и разтопен на водна баня/. Овкусява се със сол и прясно смлян черен пипер. Обърква се ,за да се получи хомогенна смес ,налива се в метален ринг и се изравнява . Оставете ринга за час в хладилник ,след това внимателно го отстранете като плътно прекарате затоплено острие на тънък нож по вътрешният ръб.Сервирайте охладен и гарниран по ваш вкус към препечени филийки .

IMG_9017 IMG_8974 Ata IMG_8975

Няма коментари:

Публикуване на коментар