петък, 18 септември 2015 г.

Печена сьомга с хрупкаво покритие Salmon bake with crunchy coating


Както знаете сьомгата е с деликатна консистентностИзпечена и защитена с тази хрупкава коричка запазвате нейната сочност. Получава се привлекателен контраст на текстури между свежо, хрупкаво покритие и мека риба вътре. Просто перфектното ястие , опитайте следващия път. Ще бъдете изумени колко вкусно е то.

Продукти:


  • 400 г филе от сьомга без кожа 
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 1с.л. краве масло на стайна температура
  • 50-60 г нарязани ядки /в моя случай-кашу, но може с бадеми или шам фъстък /
  • магданоз, копър или сибирски лук 
  • 1 бр. питка- по възможност суха 
  • сол , черен пипер 
  • 1/2 лимон

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Подправете сьомгата със сол и черен пипер. Накълцайте на на ситно питката. В малка купичка смесете горчицата, мекото масло и нарязаните на ситно магданоз или сибирски лук. Застелете с домакинска хартия съда / за по-лесно почистване / Нарежете лимона на 6  тънки филийки. Подредете ги на дъното, а върху тях поставете сьомгата. Обилно я намажете със сместа и покрийте хубаво с трохите. Печете 10-15 минути не повече. Сервирайте веднага .





Няма коментари:

Публикуване на коментар