Както знаете сьомгата е с деликатна консистентност. Изпечена и защитена с тази хрупкава коричка запазвате нейната сочност. Получава се привлекателен контраст на текстури между свежо, хрупкаво покритие и мека риба вътре. Просто перфектното ястие , опитайте следващия път. Ще бъдете изумени колко вкусно е то.
Продукти:
- 400 г филе от сьомга без кожа
- 2 с.л. дижонска горчица
- 1с.л. краве масло на стайна температура
- 50-60 г нарязани ядки /в моя случай-кашу, но може с бадеми или шам фъстък /
- магданоз, копър или сибирски лук
- 1 бр. питка- по възможност суха
- сол , черен пипер
- 1/2 лимон
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса. Подправете сьомгата със сол и черен пипер. Накълцайте на на ситно питката. В малка купичка смесете горчицата, мекото масло и нарязаните на ситно магданоз или сибирски лук. Застелете с домакинска хартия съда / за по-лесно почистване / Нарежете лимона на 6 тънки филийки. Подредете ги на дъното, а върху тях поставете сьомгата. Обилно я намажете със сместа и покрийте хубаво с трохите. Печете 10-15 минути не повече. Сервирайте веднага .
Няма коментари:
Публикуване на коментар