Хрумна ми да я направя, едва когато почти бях обрала вишните. Все пак събраха се няколко шепи. Какво пък ако не ликьор, то поне ще се получи много ароматна течност, която ще мога да използвам в кремове и сладкиши.
Продукти:
- 250 г вишни
- 200 мл водка
- 2 с.л. тъмен ром
- 1 пръчица канела
- 1/2 шушулка ванилия
- няколко цветчета карамфил
- 1 звездовиден анасон
- 100 г кафява захар
Начин на приготвяне:
Измийте вишните и им извадете костилките. Ако желаете може да счукате костилките и да прибавите и тях. Аз не го направих. В буркан с винт комбинирайте вишните,захарта и ароматите. Залейте с водка и ром. Затворете плътно капачката. На тъмно и хладно място приберете буркана, като го разклащате почти всеки ден в продължение на три седмици. Прецедете течността и налейте в красива бутилка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар