сряда, 12 август 2015 г.

Домашна вишновка



Хрумна ми да я направя, едва когато почти бях обрала вишните. Все пак събраха се няколко шепи. Какво пък ако не ликьор, то поне ще се получи много ароматна течност, която ще мога да използвам в кремове и сладкиши.

Продукти:   


  • 250 г вишни
  • 200 мл водка
  • 2 с.л. тъмен ром
  • 1 пръчица канела
  • 1/2 шушулка ванилия
  • няколко цветчета карамфил
  • 1 звездовиден анасон
  • 100 г кафява захар

Начин на приготвяне:

Измийте вишните и им извадете костилките. Ако желаете може да счукате костилките и да прибавите и тях. Аз не го направих.  В буркан с винт комбинирайте вишните,захарта и ароматите. Залейте с водка и ром. Затворете плътно капачката. На тъмно и  хладно място приберете буркана, като го разклащате почти всеки ден в продължение на три седмици. Прецедете течността и налейте в красива бутилка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар