Една тридесет годишна неизпробвана рецепта. Разлиствах тефтера и я подминавах, защо ли ?!? Може би комбинацията от извара и белтъци не ме е привличала...Може би съм се съмнявала в това, което е щяло да се получи...До миналата година ,когато се осмелих да я направя. Какво пък по-добре късно от колкото никога. Рецептата я имам от моя позната, работила в ГДР, препоръча ми я като изключително лека и приятна торта. И наистина не ме е подвела. Наваксвам в приготвянето и ударно като всеки път влагам различен сезонен плод. Наместо извара съм влагала и българско крема сирене, и рикота. Всеки път е от вкусна по-вкусна. Не мога да кажа коя ми е по-любима, тази с малините , с кайсиите ,с прасковите или зимния вариант с ябълки и стафиди. Тази последната торта обаче ми е с най-желаната комбинация: череши и бадемов марципан ,определено трябва да се изпробва. Доверете ми се !
Продукти :
за тестото :
- 170 г краве масло
- 2-3 с.л. кристална захар
- щипка сол
- 300 г брашно
- 1 бакпулвер=10г ; 1 яйце
- 1 ч.л. бадемов ликьор ''Амарето''
за плънката :
- 250 г извара, крема сирене
- 5 белтъка
- 180 г кристална захар
- 1,2 с.л. лимонов сок
- 400 г сезонен плод
- стафиди,филирани бадеми и 50 г бадемов марципан
- пудра захар за поръсване
- форма за пай с диаметър 25 см.
Начин на приготвяне :
Смесете захарта с брашното, бакпулвера и солта. Твърдото масло нарежете на кубчета и с пръсти претрийте през сухите съставки. С така оформилите се трохи и едно яйце замесете енергично тесто.
Поставете го в торбичка и приберете в хладилник да отпочине и да се стегне. През това време може да обезкостите черешите. В празнината от костилките поставете по късче бадемов марципан. Приберете ги в хладилник. Загрейте фурната на 180 градуса. От ронливо масленото тесто отделете 2/3. Останалото отново увийте и приберете във фризер.
Набрашнете плота и разточете тестото в кръг с диаметър по-голям от формата. Помагайки си с точилката го прехвърлете в тавичката за пай. С пръсти притискайте към стените ,за да оформите равномерен пласт и борд с височина до 3 см . Избийте с миксер белтъците и 2/3 от захарта на пухкав сняг. Вече на ръка с разбъркайте изварата с останалата захар. Прибавете лимоновият сок, той ще предаде свеж вкус на изварата. Внимателно смесете белтъците с изварата. Изсипете плънката във формата и загладете .Черешите с леко притискане позиционирайте в няколко последователни кръга.
Извадете останалото тесто и с помощта на ренде го настържете над пълнежа. Наръсете с филирани бадеми. Печете 55-60 минути или до златисто кафяво. Оставете да изстине напълно във формата, поръсете с пудра захар и ванилия.
Сервирайте с чаша ароматно кафе или освежаващо мохито. И непременно я споделете с приятели или колеги.
titanium joes | TITanium Art | TITanium Studio
ОтговорИзтриванеThis 바카라 사이트 is titanium bohr model the second time this project has been featured on the T.T.T.T. T.T.T. series. T.T.T. series. This page contains information titanium alloy nier about titanium white fennec the creator and product designer of the series. raft titanium
d767y5eezhh231 black dildos,horse dildo,masturbators,dildos,cheap sex toys,vibrators,sex chair,huge dildos,finger vibrator z599f4xbtgo670
ОтговорИзтриванеd742x7jfghl397 dual stimulator,prostate massagers,realistic vibrators,cheap sex toys,cheap sex toys,horse dildo,dildo,wholesale sex toys,wholesale sex doll m540o8meadi990
ОтговорИзтриване