сряда, 12 август 2015 г.

Сорбе от сини сливи Plum sorbet

Продукти:

  • 1 кг сини сливи
  • 2,3 с. л. кафява захар
  • 5,6 с.л. пчелен мед
  • 2, 3 с.л. лимонов сок
  • 2,3 с.л домашна вишновка
  • 1 с.л. тъмен ром

Начин на приготвяне:

Измийте сливите. Разполовете ги на половинки и им отстранете дръжките и костилките. Подредете ги в тава предварително застлана с домакинска хартия. Полейте ги с лимоновият сок и рома. Наръсете ги със захар и мед.

 Печете ги в загрята на 200 градуса фурна за колко 25-30 минути. Изчакайте да се охладят и ги прехвърлете в дълбока купа. Добавете вишновката  и пасирайте сливите на пюре. Така приготвеното сливово пюре прехвърлете в машина за сладолед. Ако не разполагате с такава замразете за час във фризер. 

Извадете разбъркайте с миксер на ниска скорост за около 10 минути и отново замразете за едно денонощие. Сервирайте сливовото сорбе със
стрък свежа мента.




Няма коментари:

Публикуване на коментар