Продукти:
- 1 кг сини сливи
- 2,3 с. л. кафява захар
- 5,6 с.л. пчелен мед
- 2, 3 с.л. лимонов сок
- 2,3 с.л домашна вишновка
- 1 с.л. тъмен ром
Начин на приготвяне:
Печете ги в загрята на 200 градуса фурна за колко 25-30 минути. Изчакайте да се охладят и ги прехвърлете в дълбока купа. Добавете вишновката и пасирайте сливите на пюре. Така приготвеното сливово пюре прехвърлете в машина за сладолед. Ако не разполагате с такава замразете за час във фризер.
Извадете разбъркайте с миксер на ниска скорост за около 10 минути и отново замразете за едно денонощие. Сервирайте сливовото сорбе със
стрък свежа мента.
Няма коментари:
Публикуване на коментар