сряда, 26 август 2015 г.

Печени чери домати с Фета Roast cherry tomatoes with feta

Някои салата са родени да са акомпанирани от запотена чаша студено узо... Някои ястия е просто грехота да не се отопят с няколко корички хляб. Да, тези печени домати са хамелеон.  Може да сервирате топли за лек обяд с няколко препечени филийки, а леко поизстинали  са идеалната салата към вашия аперитив. Насладете им се !




Продукти:

15 средно големи чери домати
4,5 скилидки чесън
1 лютива чушка
1/4 лимонови  корички
няколко зърна черен пипер
1 дафинов лист
морска сол
2,3 с.л. зехтин
пресен розмарин
100 г сирене Фета
каперси

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 200 градуса. Измийте чери доматите. По желание може да им отстраните дръжките и да ги срежете наполовина. Поставете ги в средно голяма тавичка. С помощта на белачка, срежете ивички от лимоновата кора. Добавете чесъна, зърната пипер, дафиновия лист и нарязаната на едро лютива чушка. Поръсете със сол, розмарин и зехтин. Печете 15-20 минути. Извадете ги от фурната и прехвърлете в чиния. Соса пресипете в малка тенджерка и допълнително изварете за още пет минути. Грубо нарежете сиренето Фета  или просто го натрошете над доматите. Полейте със сгъстения сос. Сервирайте ги гарнирани с каперси и няколко клончета пресен розмарин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар