Всички сме приготвяли,добре де повечето кулинари пилешки дробчета по селски ,по ловджийски ,пияни .А какво ако към познатите ни продукти ,добавим и ананас ?!? Ястието ,различно и много вкусно ще ни отведе в Хавай .
Адаптирано от тук
Продукти:
500 г пилешки дробчета
1 или 2 по-малки моркова нарязани
1 зелена чушка ,наразана на ивици
50 мл соев сос
сокът и плодовете от 1/2 консерва( с грамаж 425 г) ананас
олио
1 голяма глава лук ,нарязан на едро
3 скилидки чесън накълцани на ситно
2 с.л. царевично нишесте разтворено в 2,3 с.л.вода
сол,чили сос и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Измийте дробчетата.Мариновайте ги с в соев сос ,сироп от ананас ,сол и черен пипер за около 30 мин.
Тук любителите на здравословното хранене могат да изпекат пилешките дробчета във фурната .На мен обаче ми допада точно този пръжнат и леко карамелен загар и затова ще ги приготвя по китайският метод в уок с много мазнина и за кратко .В друг тиган с много по-малко мазнина около 3,4 с,л. запържете чесъна и лука до златисто .Изсипете марината от дробчетата и добавете още малко сол и чили на вкус.Оставете го да къкри около 10-15 минути.Добавете чушката,морковите и ананаса на парченца.Разбъркайте.Изсипете разтвореното нишесте и разбъркайте докато соса се сгъсти.Смесете с изпържените дробчета,нежно объркайте и сервирайте .
С останалата част от ананасовият сок ,30-40 мл ром ,20 мл сметана /кокосова ако ви се намира / ,топка сладолед и няколко бучки лед можете да си забъркате коктейл и да си подобрите настроението .
Обичайте се !
Няма коментари:
Публикуване на коментар