четвъртък, 21 май 2015 г.

Пилешки дробчета по хавайски Chicken livers hawaiian

Всички сме приготвяли,добре де повечето кулинари пилешки дробчета по селски ,по ловджийски ,пияни .А какво ако към познатите ни продукти ,добавим и ананас ?!? Ястието ,различно и много вкусно ще ни отведе в Хавай .

Адаптирано от тук

 

Продукти:

500 г пилешки дробчета

1 или 2 по-малки моркова нарязани

1 зелена чушка ,наразана на ивици

50 мл соев сос

сокът и плодовете от 1/2 консерва( с грамаж 425 г) ананас

олио

1 голяма глава лук ,нарязан на едро

3 скилидки чесън накълцани на ситно

2 с.л. царевично нишесте разтворено в 2,3 с.л.вода

сол,чили сос и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

Измийте дробчетата.Мариновайте ги с в соев сос ,сироп от ананас ,сол и черен пипер за около 30 мин.

IMG_3075-001 IMG_3095-001

 

Тук любителите на здравословното хранене могат да изпекат пилешките дробчета във фурната .На мен обаче ми допада точно този пръжнат и леко карамелен загар и затова ще ги приготвя по китайският метод в уок с много мазнина и за кратко .В друг тиган с много по-малко мазнина около 3,4 с,л. запържете чесъна и лука до златисто .Изсипете марината от дробчетата и добавете още малко сол и чили на вкус.Оставете го да къкри около 10-15 минути.Добавете чушката,морковите и ананаса на парченца.Разбъркайте.Изсипете разтвореното нишесте и разбъркайте докато соса се сгъсти.Смесете с изпържените дробчета,нежно объркайте и сервирайте .

IMG_3099-001 IMG_3112-001

С останалата част от ананасовият сок ,30-40 мл ром ,20 мл сметана /кокосова ако ви се намира / ,топка сладолед и няколко бучки лед можете да си забъркате коктейл и да си подобрите настроението .

IMG_3106-001 IMG_3110-001

Обичайте се !

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар