петък, 29 май 2015 г.

Свинско филе с черешово винен сос Pork medallions with cherry wine sauce

Череши и свинско може да ви звучи странно тази комбинация ,но е невероятен и чудесен начин да използвам този популярен и обичан плод.И някак си след черешовата лимонадата ,черешовият тарт и парченцата черешов пай, неизбежно е това свинско филе с черешов винен сос. Мдааа обзело ме е черешово вдъхновение .....

Адаптирано от тук

Продукти:

300-400 свинско филе

черен пипер,мащерка ,1,2 с.л. зехтин ,1с.л.соев сос,1 или 1/2 ч.л. лют сос

1,2 с.л фино царевично брашно

1/2 ч.ч. обезкостени череши

1 сл.л балсамов оцет

150 мл червено вино

20-30 г краве масло

1 ч.л. пшенично нишесте

1/2 ч.ч. ориз -за гарнитура

Начин на приготвяне :

Начукайте леко каретата .В дълбока чиния или купа ги объркайте с черният пипер,мащерката ,зехтина ,соевият и лютият сос.Покрийте със свежо фолио и нека престоят така за час .През това време обезкостете черешите и ги залейте с лъжица балсамов оцет .Измийте 1/2 ч.ч. ориз и сварете в подсолена вода с няколко зрънца черен пипер ,дафинов лист и бахар.Оваляйте каретата в царевичното брашно .Загрейте в дълбок тиган 1 с.л. олио и малко масълце.Изпържете за кратко каретата до златисто кафяво -достатъчни са 2,3 минути на страна..Прехвърлете ги в дълбока чиния и обезателно похлупете с друга. В същият тиган изсипете виното и нека сместа поври за около 4,5 минути.Прецедете я .Тигана забършете с домакинска хартиена салфетка и върнете винената редукцията.Размийте нишестето в лъжичка ,две вода и прибавете кашичката в тигана.

IMG_3452-001 Ata

Разбъркайте с останалото краве масло.Черешите отцедете и ведно с изпържените карета задушете за кратко във виненият сос .Сервирайте веднага с топка сварен ориз .Чаша вино Каберне Совиньон е задължителна :) Наздраве ! Обичайте се и се радвайте на всички прекрасни неща на този свят !

IMG_3458-001 IMG_3482-001


.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар