Адаптирано от тук
Продукти:
300-400 свинско филе
черен пипер,мащерка ,1,2 с.л. зехтин ,1с.л.соев сос,1 или 1/2 ч.л. лют сос
1,2 с.л фино царевично брашно
1/2 ч.ч. обезкостени череши
1 сл.л балсамов оцет
150 мл червено вино
20-30 г краве масло
1 ч.л. пшенично нишесте
1/2 ч.ч. ориз -за гарнитура
Начин на приготвяне :
Начукайте леко каретата .В дълбока чиния или купа ги объркайте с черният пипер,мащерката ,зехтина ,соевият и лютият сос.Покрийте със свежо фолио и нека престоят така за час .През това време обезкостете черешите и ги залейте с лъжица балсамов оцет .Измийте 1/2 ч.ч. ориз и сварете в подсолена вода с няколко зрънца черен пипер ,дафинов лист и бахар.Оваляйте каретата в царевичното брашно .Загрейте в дълбок тиган 1 с.л. олио и малко масълце.Изпържете за кратко каретата до златисто кафяво -достатъчни са 2,3 минути на страна..Прехвърлете ги в дълбока чиния и обезателно похлупете с друга. В същият тиган изсипете виното и нека сместа поври за около 4,5 минути.Прецедете я .Тигана забършете с домакинска хартиена салфетка и върнете винената редукцията.Размийте нишестето в лъжичка ,две вода и прибавете кашичката в тигана.
Разбъркайте с останалото краве масло.Черешите отцедете и ведно с изпържените карета задушете за кратко във виненият сос .Сервирайте веднага с топка сварен ориз .Чаша вино Каберне Совиньон е задължителна :) Наздраве ! Обичайте се и се радвайте на всички прекрасни неща на този свят !
.
Няма коментари:
Публикуване на коментар