понеделник, 1 юни 2015 г.

Американски палачинки със свеж черешов сос American pancakes with freshcherry sauce

Това са тези пухкави и дебели американски палачинки, които съм сигурна че сте виждали на снимка или по филмите. Обикновено американците ги консумират обилно полети с топъл кленов сироп и пържен бекон. Палачинките са радост за малки и големи и една от най-специалните закуски. В очите на всеки мъж ще сте богиня ако му забъркате палачинки ,вярвайте ми! Какво би могло да бъде по -неустоимо от току що приготвени палачинки ? - Палачинки американски стил! Малки порести кръгчета добрина...Може много набързо да приготвите ( ако действате като мен с два малки тигана ) няколко дузини за семейството и приятелите. Идеални са за закуска или следобеден брънч. Чудесен и бърз десерт по всяко време...Кой би отказал порция палачинки, щедро залети със ароматни череши ?!?

Продукти:

  • 2 яйца
  • 220 г брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. захар/пожелание/
  • 30 г краве масло/разтопено/
  • 10 г бакпулвер
  • щипка ,две кардамон 

Начин на приготвяне:

Отделете белтъци от жълтъци. Смесете сухите съставки. Разбийте първо белтъците с 1 с.л. захар, а след това и жълтъците с останалата захар. В жълтъците прибавете млекото, а след това добавете и сухите съставки. Разбъркайте добре. Уверете се, че маслото не е горещо и го изсипете в сместа. Към нея на два пъти прибавете и избитите белтъци. Внимавайте и разбърквайте само в една посока със загребващи,въртеливи движения. На умерен котлон загрейте тефлонов тиган. Излейте един черпак/ 80 мл/ от високо в средата на тигана. Не накланяйте
 и не разстилайте! От само себе си
палачинковото тесто ще се разстели.
Ще забележите как в горната част се образуват мехурчета,а  краищата на палачинката изсветляват. Обърнете я и запечете за минутка, две. Изпечените палачинки натрупвайте една върху друга. Преди да полеете със сладкото, може да ги претоплите в загрята на около 50-60 градуса фурна.

Указание за соса:

 В малка тенджерка поставете 100 грама измити и обезкостени череши. Наръсете ги с 2,3 с.л. кафява захар и нека престоят 10-15 минути. На умерен котлон кипнете сместа ,добавете 2 ч.л. царевично нишесте предварително размито в малко вода. Нужни са една ,две минути за да се сгъсти. Полейте палачинките с топлия сос. Сервирайте ги поръсени с филирани бадеми. Насладете им се !









Няма коментари:

Публикуване на коментар