Има ли нещо по-божествено от миризмата на прясно изпечен сладкиш ? А какво ще кажете за няколко ухаещи мъфини и чаша ароматна кафе в късният следобед. Опитайте тази божествена рецепта,която комбинира малини ,бял шоколад и лимон. Моята сутришна импровизация ,целяща просто да запълни останалите шест празни гнезда на тавичката за мъфини.Другата половина бе вече заета от мини тартчета от бутер тесто с малини,банани ,сирене Бри и 3 с.л. заквасена сметана,но за тях в друга публикация
Продукти:
за 12 бройки
300 г брашно
80 мл разтопено краве масло
1 ч.ч. пчелен мед
2 ч.л бакпулвер
1/2 ч.л. сол
200 мл прясно мляко + 3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
2 яйца
кората на 1/2 лимон
100 г нарязан на ситно бял шоколад
100 г малини
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса.В чаша с 3 сл.л лимонов сок изсипете млякото.Оставете я настрана за десетина минутки да взаимодействат съставките.Пресейте брашното и към него прибавете бакпулвера и солта .Заредете с книжни капсули тавичката за мъфини.В отделна купа смесете яйцата,разтопеното масло ,меда и млякото.Разбъркайте до хомогенност .Комбинирайте мокри и сухи съставки докато се съчетаят.Прибавете накълцаният шоколад и част от малините .Много внимателно само с две три движения объркайте.Напълнете 2/3 от капсулите.Гарнирайте с останалите малини.
Печенето им ще ви отнеме 25-30 минути .Прехвърлете ги моментално на метална решетка до пълното им изстиване.По желание може да ги наръсите с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар