Нали го помните? Млечно-сметанова пухкавост с натрошени печени бадеми извътре ,а отгоре -игрив контур от шоколадов кувертюр. Беше много популярен и се предлагаше само в интер-хотел България - в сладкарницата и на Мецанина .Само там и никъде другаде можеше да опиташ този великолепен крем. Греховно вкусен е и с череши !
Продукти :
1 л прясно мляко
25 г желатин
500 мл течна сладкарска сметана 30 % масленост
250 г кристална захар
15о г бадеми
1,2 ванилии,80 г
Това е оригиналната рецепта !
Рецепта за черешовият крем :
330 мл прясно мляко ; 8 г желатин ; 160 мл сметана ; 80 г захар ; 50 г почистени череши и 1 с.л. бадемов ликьор ''Амарето''
Начин на приготвяне:
Млякото се сварява .Черешите се накисват в ликьора .Предварително накиснатият желатин се изсипва в горещото мляко.Охлажда се в друг съд със студена вода .С миксер се избива сметаната със захарта и към нея се прибавя желиралото млеко .Разбъркването продължава до хомогенност . Накрая се добавят черешите и се обърква внимателно със шпатула .Крема се налива в чаши.Оставя се да се охлади и желира за най-малко час. По желание може да се украси с темпериран шоколад .Насладете му се !
Няма коментари:
Публикуване на коментар