сряда, 3 юни 2015 г.

Вариация на бадемов крем Аlmond cream variation

Нали го помните? Млечно-сметанова пухкавост с натрошени печени бадеми извътре ,а отгоре -игрив контур от шоколадов кувертюр. Беше много популярен и се предлагаше само в интер-хотел България - в сладкарницата и на Мецанина .Само там и никъде другаде можеше да опиташ този великолепен крем. Греховно вкусен е и с череши !

Продукти :

1 л прясно мляко

25 г желатин

500 мл течна сладкарска сметана 30 % масленост

250 г кристална захар

15о г бадеми

1,2 ванилии,80 г

Това е оригиналната рецепта !

Рецепта за черешовият крем :

330 мл прясно мляко ; 8 г желатин ; 160 мл сметана ; 80 г захар ; 50 г почистени череши и 1 с.л. бадемов ликьор ''Амарето''

Начин на приготвяне:

Млякото се сварява .Черешите се накисват в ликьора .Предварително накиснатият желатин се изсипва в горещото мляко.Охлажда се в друг съд със студена вода .С миксер се избива сметаната със захарта и към нея се прибавя желиралото млеко .Разбъркването продължава до хомогенност . Накрая се добавят черешите и се обърква внимателно със шпатула .Крема се налива в чаши.Оставя се да се охлади и желира за най-малко час. По желание може да се украси с темпериран шоколад .Насладете му се !

10367146_10202322109479667_9215147149712274899_n 10513272_10202322109759674_8788081414032304055_n

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар