Това ,което обичам на тези мъфини е, че трудно може да се объркат и толкова лесно се забъркват. Може да смесвате всичко на ръка, не се нуждаете от електрически миксер, а само от дървена бъркалка. Просто смесвате мокрите и сухите съставки. Здравословни и идеални за лятото.
Продукти :
за сухите съставки -
- 250 г пълнозърнесто брашно
- 50 г бадемово брашно
- 150 г кафява захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1/2 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. канела
- стафиди по желание
за мокрите съставки-
- 200 мл прясно мляко + 2 ч.л. бял оцет
- 1 с.л. заквасена сметана
- 2 яйца
- 60 мл олио+ разтопено масло
- 5,6 кайсии
за ронливата поръска :
- 3 с.л. меко краве масло
- 2 с.л. фини овесени ядки
- 2 с.л. смлени бадеми
- 5 с.л. кафява захар
- 5 с.л. пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне:
Печете 20-25 минути до златисто кафяво. Внимателно извадете книжните капсули и прехвърлете мъфините на метална решетка до пълното им изстиване. Вече напълно изстинали може да наръсите с пудра захар.
А ако ви се намира пакетче крема сирене от тези същите съставки може да приготвите кайсиев крамбъл - пай . Застелете с домакинска хартия правоъгълна тавичка с размер 35см/22см. Първо разстелете тестото за мъфини, по средата крема сирене и кайсии и най-отгоре поръска. Печете до готовност. Изстинал вече нарежете на правоъгълни или квадратни парчета, наръсете с пудра захар. Сладкишът е ароматен и влажен. Препоръчвам ви го горещо !
Няма коментари:
Публикуване на коментар