Мразя понеделниците .След лежерната почивка на вилата ми е малко трудна адаптацията към забързаното ежедневие и шумният град.Мързеливо подхождам и към приготвянето на вечерята .Днешната рецепта е бърза ,лесна и опростена.Нужни са само няколко съставки.Телешко Строганов е класически руски специалитет, приготвен от телешко месо, гъби , горчица ,сметана и ако сте готови за предизвикателства - кисели краставички. Тази рецепта призовава за вино, за да го оживи малко .Може да сервирате с ориз,с паста или картофено пюре.И така какво чакате още? Следващият път ако някой пита за вкусно ястие ,предложете му да направи това !
Продукти: за 4 порции
400-500 г телешко
1 голяма глава лук
скилидка чесън
десетина гъби
4,5 кисели краставички
1 с.л.доматено пюре
1 с.л. горчица
1 ч.ч. течна сметана
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.л. червен пипер
сол,черен пипер
1/2 ч.ч. разтопено краве масло
сос Уорчестър
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на лентички.
Овкусете със сол,черен пипер ,няколко капки сос Уорчестър и 1,2 с.л. масло.
Объркайте всичко .Нарежете лука,краставичките и гъбите също на лентички.В голям тиган с незалепващо покритие изпържете телешкото .
Прехвърлете го в дълбока чиния. В същият тиган изсипете останалото маслото.Добавете лука и задушавайте до златисто ,около 5 минути . Добре е лукът да покафенее.
Прибавете и накълцаната скилидка чесън .Разбъркайте и след минута добавете гъбите и киселите краставички.След като се задушат ,върнете обратно в тигана месото.Поръсете с червен пипер .Разбъркайте виното с доматеното пюре и изсипете в тигана.Оставете го да къкри за 10 минути и след това прибавете сметаната и горчицата Намалете температурата и след 1,2 минути, преди да започне да се сгъстява отдръпнете от котлона .Сервирайте върху картофено пюре или прясна паста. Има ли нещо по-приятно от това ,след дълъг изморителен ден ,да се насладиш на вкусна храна ,чаша вино и на любим човек до себе си ? Доставяйте си малки радости,глезете се ,усмихвайте се и казвайте по честичко ''Обичам те''
Няма коментари:
Публикуване на коментар