вторник, 9 декември 2014 г.

Бьоф Строганов Beef Stroganoff

Мразя понеделниците .След лежерната почивка на вилата ми е малко трудна адаптацията към забързаното ежедневие и шумният град.Мързеливо подхождам и към приготвянето на вечерята .Днешната рецепта е бърза ,лесна и опростена.Нужни са само няколко съставки.Телешко Строганов е класически руски специалитет, приготвен от телешко месо, гъби , горчица ,сметана и ако сте готови за предизвикателства - кисели краставички. Тази рецепта призовава за вино, за да го оживи малко .Може да сервирате с ориз,с паста или картофено пюре.И така какво чакате още? Следващият път ако някой пита за вкусно ястие ,предложете му да направи това !


Продукти: за 4 порции

400-500 г телешко

1 голяма глава лук

скилидка чесън

десетина гъби

4,5 кисели краставички

1 с.л.доматено пюре

1 с.л. горчица

1 ч.ч. течна сметана

1 ч.ч. бяло вино

1/2 ч.л. червен пипер

сол,черен пипер

1/2 ч.ч. разтопено краве масло

сос Уорчестър

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на лентички.

Atalante

Овкусете със сол,черен пипер ,няколко капки сос Уорчестър и 1,2 с.л. масло.

IMG_6639

Объркайте всичко .Нарежете лука,краставичките и гъбите също на лентички.В голям тиган с незалепващо покритие изпържете телешкото .

IMG_6640

Прехвърлете го в дълбока чиния. В същият тиган изсипете останалото маслото.Добавете лука и задушавайте до златисто ,около 5 минути . Добре е лукът да покафенее.

IMG_6644

Прибавете и накълцаната скилидка чесън .Разбъркайте и след минута добавете гъбите и киселите краставички.След като се задушат ,върнете обратно в тигана месото.Поръсете с червен пипер .Разбъркайте виното с доматеното пюре и изсипете в тигана.Оставете го да къкри за 10 минути и след това прибавете сметаната и горчицата Намалете температурата и след 1,2 минути, преди да започне да се сгъстява отдръпнете от котлона .Сервирайте върху картофено пюре или прясна паста. Има ли нещо по-приятно от това ,след дълъг изморителен ден ,да се насладиш на вкусна храна ,чаша вино и на любим човек до себе си ? Доставяйте си малки радости,глезете се ,усмихвайте се и казвайте по честичко ''Обичам те''

IMG_6658 IMG_6667

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар