Продукти: за 4 порции
400-500 г телешко
1 голяма глава лук
скилидка чесън
десетина гъби
4,5 кисели краставички
1 с.л.доматено пюре
1 с.л. горчица
1 ч.ч. течна сметана
1 ч.ч. бяло вино
1/2 ч.л. червен пипер
сол,черен пипер
1/2 ч.ч. разтопено краве масло
сос Уорчестър
Начин на приготвяне:
Нарежете месото на лентички.

Овкусете със сол,черен пипер ,няколко капки сос Уорчестър и 1,2 с.л. масло.

Объркайте всичко .Нарежете лука,краставичките и гъбите също на лентички.В голям тиган с незалепващо покритие изпържете телешкото .

Прехвърлете го в дълбока чиния. В същият тиган изсипете останалото маслото.Добавете лука и задушавайте до златисто ,около 5 минути . Добре е лукът да покафенее.

Прибавете и накълцаната скилидка чесън .Разбъркайте и след минута добавете гъбите и киселите краставички.След като се задушат ,върнете обратно в тигана месото.Поръсете с червен пипер .Разбъркайте виното с доматеното пюре и изсипете в тигана.Оставете го да къкри за 10 минути и след това прибавете сметаната и горчицата Намалете температурата и след 1,2 минути, преди да започне да се сгъстява отдръпнете от котлона .Сервирайте върху картофено пюре или прясна паста. Има ли нещо по-приятно от това ,след дълъг изморителен ден ,да се насладиш на вкусна храна ,чаша вино и на любим човек до себе си ? Доставяйте си малки радости,глезете се ,усмихвайте се и казвайте по честичко ''Обичам те''


Няма коментари:
Публикуване на коментар