вторник, 2 декември 2014 г.

Кебап в хартия Kağıt Kebabı

Изключително практично и вкусно ястие само от месо и зеленчуци


Продукти :

За кебап със свинско -2 порции

200 г свинско месо

1 зелена и 1 червени чушки

1с.л.доматено пюре

1 морков

глава лук

сол,черен пипер,чубрица,кориандър

2,3 суп.лъж. олио

За кебап с пилешко месо -1 порция

100 г пилешки гърди

1 праз

1 морков

няколко гъби

1 червена чушка

30 г краве масло

сол,черен пипер, червен пипер, мащерка

50 мл бяло вино

по желание няколко парченца топено сирене,аз прибавих сирене Бри

Начин на приготвяне на кебапа със свинско:

Месото нарежете на парчета като за шишчета.Поръсете го с подправките и объркайте с 1 лъжица олио .Добре е да престои така поне 30 минути.Почистете и нарежете лука на едро .Почистеният морков нарежете на колелца ,а чушките на по едри парчета.В тенджера задушете за кратко лука с 2 с.л олио.Прибавете месото и запържете 3,4 минути.Добавете размитото в малко топла вода или бульон доматено пюре .Похлупете и оставете да се задушава на бавен огън.Когато месото омекне ,отстранете от котлона .Добавете и другите зеленчуци и объркайте.

IMG_6275 IMG_6277

Изрежете два правоъгълни листа и в средата на всеки изсипете от кебапа и соса.Прегънете левият и десният край към средата ,а страничните краищата нагънете на няколко пъти .

Начин на приготвяне на пилешкият кебап:

Нарежете пилешкото месо също като за шишчета. Оваляйте в подправките .В сгорещеното масло ги запържете за кратко.Обелете и нарежете моркова и праза на колелца.Чушката,гъбите и сиренето нарежете на едро. Объркайте всичко в тигана .Налейте виното и оставете за 5 мин. да поври.Отдръпнете и по същият начин поставете в средата и завийте хартията.

IMG_6279

Наредете пликовете в тава и поставете се в предварително загрята на 180 градуса за 15-20 минути.

IMG_6281

Така пликовете се допичат ,за да се обедният вкусовете.Преди да се сервирате на хартията се прави процеп в средата.По желание може да акомпанирате с сварен ориз или картофи. Да ви е сладко .Afiyet olsun…

IMG_6290-001 IMG_6288

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар