Изключително практично и вкусно ястие само от месо и зеленчуци
Продукти :
За кебап със свинско -2 порции
200 г свинско месо
1 зелена и 1 червени чушки
1с.л.доматено пюре
1 морков
глава лук
сол,черен пипер,чубрица,кориандър
2,3 суп.лъж. олио
За кебап с пилешко месо -1 порция
100 г пилешки гърди
1 праз
1 морков
няколко гъби
1 червена чушка
30 г краве масло
сол,черен пипер, червен пипер, мащерка
50 мл бяло вино
по желание няколко парченца топено сирене,аз прибавих сирене Бри
Начин на приготвяне на кебапа със свинско:
Месото нарежете на парчета като за шишчета.Поръсете го с подправките и объркайте с 1 лъжица олио .Добре е да престои така поне 30 минути.Почистете и нарежете лука на едро .Почистеният морков нарежете на колелца ,а чушките на по едри парчета.В тенджера задушете за кратко лука с 2 с.л олио.Прибавете месото и запържете 3,4 минути.Добавете размитото в малко топла вода или бульон доматено пюре .Похлупете и оставете да се задушава на бавен огън.Когато месото омекне ,отстранете от котлона .Добавете и другите зеленчуци и объркайте.
Изрежете два правоъгълни листа и в средата на всеки изсипете от кебапа и соса.Прегънете левият и десният край към средата ,а страничните краищата нагънете на няколко пъти .
Начин на приготвяне на пилешкият кебап:
Нарежете пилешкото месо също като за шишчета. Оваляйте в подправките .В сгорещеното масло ги запържете за кратко.Обелете и нарежете моркова и праза на колелца.Чушката,гъбите и сиренето нарежете на едро. Объркайте всичко в тигана .Налейте виното и оставете за 5 мин. да поври.Отдръпнете и по същият начин поставете в средата и завийте хартията.
Наредете пликовете в тава и поставете се в предварително загрята на 180 градуса за 15-20 минути.
Така пликовете се допичат ,за да се обедният вкусовете.Преди да се сервирате на хартията се прави процеп в средата.По желание може да акомпанирате с сварен ориз или картофи. Да ви е сладко .Afiyet olsun…
Няма коментари:
Публикуване на коментар