четвъртък, 11 декември 2014 г.

Киш с бутер тесто с чери домати и броколи Puff pastry quiche with cherry tomatoes and broccoli

Има дни в които нямате време или не ви иска да готвите сложни ястия.Искате нещо бързо и практично , ароматно и вкусно . И тука на помощ ни идват готовите бутер теста . Благодарение на готовото тесто и няколко продукта постигате УАУ ефект.Киш са едни от любимите ми неща за ядене .Може лесно да се направи и възможностите му са безкрайни . Не следвайте моя избор на домати и брюкселско зеле ,чувствайте се свободни да използвате всички видове зеленечуци.Аз ви предлагам гъби и кръгчета праз, дори листа спанак или рукола.Освен сирене,може да добавите шунка или бекон.Може да добавите и други подправки ако искате...казвам ви киша е много гъвкав.

Продукти:

1 1/2 пакет свежо многолистно тесто

4 яйца

200 г рикота

3,4 с. л. заквасена сметана

100 г настъргано сирене пекорино романо /или друг вид твърдо сирене/

сол,черен пипер

250 г чери домати

250 г бланширано брюкселско зеле

1 стрък праз

сух босилек или риган

пармезан за настъргване

за тавичка с размер 28 см

Начин на приготвяне :

Загрейте фурната на 200 градуса.Леко намажете тавичката с масло .Изрежете 8 правоъгълника с размери отговарящи на диаметъра на формата.Облепете с тях страничният борд.Изрежете кръг и застелете дъното.Притеснете леко в основата .За улеснение може да използвате и правоъгълна тавичка .В купа разбийте яйцата със заквасената сметана, рикотата и подправките.Излейте сместа в тавичката.Предварително бланшираните - за 5 мин малки зелени топчцици ,нарязаният на колелца праз и цели чери доматчета разпръснете отгоре.Печете 15 минути на 200 градуса.Когато тестото бухне намалете до 160 градуса и доопечете още 15-20 минути до златисто . Ако се наложи по време на печене тавичката ,поне не вкарвайте като мен рукохватката вътре ,за да не развалите борда .Оставете го за 10 минути да изстине и разрежете на парчета.Сервирайте с чеснов сос или свежа салата.

IMG_3688 - Copy (2) IMG_3689 - Copy IMG_3698 - Copy (2) IMG_3694 - Copy

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар