Тази салата е вкусна,колоритна и много гъвкава. Може да и добавите козе сирене или Бри, може да добавите нарязана ябълка и листа бейби спанак или ядки : орехови, слънчогледови или кедрови ,но преди това леко ги запечете на тиган. Направите ли я ,определено ще впечатлите любимите си хора и гости.
Продукти:
- 1 средна глава червено цвекло/панджар/
- 1/2 к.л. мед
- 1 к.л. морска сол
- 2 с.л. балсамов оцет
- черен пипер,розмарин
- 2,3 скилидки чесън
за гарниране:
Първо и най-важното нещо за тази рецепта е да си сложите ръкавици. Измийте хубаво над течаща вода цвеклото. Обелете го и го нарежете на кръгли резени до 5,6 мм. В малка тенджера добавете мед, балсамов оцет, сол, скилидки чесън, няколко зрънца черен пипер и стрък розмарин и залейте с вода достатъчно, за да покрие червеното цвекло. Нужни са 10-15 минути да се свари и все пак може да се уверите с вилица дали са омекнали резените панджар. Извадете го от течността и отцедете. Не я изхвърляйте. В нея може да добавите още няколко подправки като бахар, дафинов лист, лют черен пипер и да мариновате няколко предварително сварени яйца по тази рецепта. .Подредете цвеклото с красива чиния, гарнирайте с няколко стръка сибирски лук и малини.Залейте нежно с малинов оцет и няколко капки зехтин.Сервирайте я ... И ето я великолепната, ярка и цветна салата е пред очите ви .
Няма коментари:
Публикуване на коментар