петък, 24 юли 2015 г.

Салата с диня Watermelon salad

Съчетание от разнообразие на цвят, текстура , форма и размер.


Лятото не е лято без диня. Утолете жаждата си с тази уникално свежа салата с диня, сирене, прясна мента, нигела и кашу. Колкото и невероятно да ви звучи тази комбинация е неустоима, солена и освежаваща в същото време. Аз съм влюбена в нея. Грамажите в рецептата ми  са само насоки. Чувствайте се свободни да се разпростирате или намалите в зависимост от вашия вкус и съставките които вие предпочитате. Ако искате да експериментирате повече може да добавите и шепа маслини " Каламата ".

Продукти:


  • 1/4  от средно голяма диня
  • 1/2 много малка главичка  сладък лук
  • 2 с.л. лайм-лимонов сос
  • 2 с.л зехтин
  • 100 г сирене Фета
  • 20 г кашу
  • нигела( черен кимион) и свежа мента за гарниране

Начина на приготвяне:


Накълцайте лука на малки  квадратчета и залейте с лука. Отстранете корите и семена на динята и я нарежете на кубчета с размери до 2 см. Сиренето може да натрошите или също нарежете на кубчета. Внимателно комбинирайте всички съставки, Ако  ви безпокои наличието на лук, може да го позиционирате в единият край ( като мен ). В загрят тефлонов тиган запечете за кратко ядките и семената черен кимион. Поръсете с тях салатата. Накъсайте листа свежа мента и небрежно разхвърляйте. Поръсете с зехтин  и сервирайте. 




Няма коментари:

Публикуване на коментар