Съчетание от разнообразие на цвят, текстура , форма и размер.
Лятото не е лято без диня. Утолете жаждата си с тази уникално свежа салата с диня, сирене, прясна мента, нигела и кашу. Колкото и невероятно да ви звучи тази комбинация е неустоима, солена и освежаваща в същото време. Аз съм влюбена в нея. Грамажите в рецептата ми са само насоки. Чувствайте се свободни да се разпростирате или намалите в зависимост от вашия вкус и съставките които вие предпочитате. Ако искате да експериментирате повече може да добавите и шепа маслини " Каламата ".
Продукти:
- 1/4 от средно голяма диня
- 1/2 много малка главичка сладък лук
- 2 с.л. лайм-лимонов сос
- 2 с.л зехтин
- 100 г сирене Фета
- 20 г кашу
- нигела( черен кимион) и свежа мента за гарниране
Начина на приготвяне:
Накълцайте лука на малки квадратчета и залейте с лука. Отстранете корите и семена на динята и я нарежете на кубчета с размери до 2 см. Сиренето може да натрошите или също нарежете на кубчета. Внимателно комбинирайте всички съставки, Ако ви безпокои наличието на лук, може да го позиционирате в единият край ( като мен ). В загрят тефлонов тиган запечете за кратко ядките и семената черен кимион. Поръсете с тях салатата. Накъсайте листа свежа мента и небрежно разхвърляйте. Поръсете с зехтин и сервирайте.
Няма коментари:
Публикуване на коментар