четвъртък, 20 ноември 2014 г.

Броколи и сирена Broccoli and Cheese

Съществуват безкрайно много изпълнения на броколи и сирена С три или четири вида сирена ,със заливка от бешамелов сос или сметана ,някъде някой е правил това ястие и с кокосово мляко.Интересното в случая едва ли ще е моята рецепта за броколи ,а предисторията на тези розички.От тези розички бях си направила елха ,идеята видях от една снимка -25 нестандартни идеи за празнична елха .Украсата ми не дочака Коледа,просъществува точно три дни в моята кухня.В един момент започна да ми пречи и да е местя тук и там ,докато накрая се озова във фурната .За конуса ми трябваше стиропор ,но не можах да открия .Реших да импровизирам с ябълка и морков .Издълбах дупка в средата на ябълката ,мушнах моркова и закрепях розичките броколи с клечки за зъби.Всичко после се озова в тавичката ,без клечките за зъби разбира се .Забавлявах се като дете и ми беше приятно .Забавлявайте се и вие!

1474391_10201213439083600_933059419_n 1470002_10201213439003598_1175466587_n 1478989_10201213439123601_333079702_n


Моята заливка ли? Но преди това завирам около 1,2 литра подсолена вода и бланширам розичките за 3 до 5 минути.Отцеждам ги .В купа разбърквам половин литър течна сметана с 1 с.л. нишесте .Добавям и около 300 г сирена. ''Колкото повече,толкова повече! Има само едно нещо ,което е по хубаво от гърненце с мед..и това са две гърненца с мед" Послушайте Мечо Пух ,същото е и с броколите .Добавете настъргани колкото се може повече видове, накъсайте моцарела и топено сирене .Всичко запечете за 30 минути във фурната.Сервирайте с настърган пармезан .Боднете си и вие една розичка ........

1475821_10201213441043649_1363439945_n

Няма коментари:

Публикуване на коментар