Продукти за 15 бройки
за сухите съставки:
280 г брашно
230 г кафява захар
1 1/2 ч.л.бакпулвер
1/2 ч.л хлебна сода
1/2 ч.л. сол
1 ч.л канела
по 1/2 ч.л. джинджифил и индийско орехче
щипка ,две черен пипер
ванилия
за мокрите съставки:
350 г настъргани моркови
120 г разтопено краве масло
2 големи яйца
1 жълтък
100 мл портокалов сок + настъргани кори от половината портокал
за хрупкавият топинг:
2 суп.лъж.масло на стайна температура
1/4 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. брашно
2 суп.лъж фини овесени ядки
2 ч.л.канела
за глазурата:
1 белтък
1 ч.ч. пудра захар
няколко капки портокалов сок
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.В малка купа комбинирайте продуктите за топинга .Разбъркайте с вилица или пръстите си за да се смеят всички съставки или докато те са равномерно комбинирани и ронливи .В средно голямо купа смесете сухите съставки .В друга купа объркайте леко мокрите съставки .Добавете течните съставки в сухите и разбъркайте само колкото да се смесят и навлажнят .Не прекалявайте с объркването .


Напълнете 2/3 от предварително заредените с книжни капсули формички .С помощта на супена лъжица поръсете отгоре топинга.

Печете , докато клечка за зъби поставена в центъра излиза чиста или 18 - 20 минути. Оставете ги да изстинат и след това щедро поръсете с вихър от ароматната портокалова глазурата .Аз ги декорирах страховито по хелоуински .Вие може с а вилица да ''полюлеете '' напред и назад върху мъфините.Или с помощта на прозрачно фолио да направите фунийка и да ги напръскате ,а можете дори само да потопите върховете на мъфините ,направо в купата с глазура.Забавлявайте се! Направете неделната сутрин уютна, топла и споделена .Насладете им се с чаша ароматно кафе или горещо какао!






Няма коментари:
Публикуване на коментар