вторник, 4 ноември 2014 г.

Морковени мъфини с ронлив топинг Carrot streusel muffins

Знам, че публикувах много тиквени неща напоследък и затова реших да ви предложа нещо с моркови .Имах и тиквата ,но си я запазих за декорация .Днешните мъфини са един от най-добрите , които някога съм приготвяла . Те са пухкави, влажни и изпълнени с есенни аромати. Неравната хрупкава коричка ,не бе много подходяща за хелоуинската украса от фондан ,но толкова исках да си изпробвам новите формички ......Какво пък тези лакомства и без това ги очакваше 8,9 часа път до Серес . Ако на вас ви се иска да намалите калориите, просто пропуснете хрупкавият топинг. За тези ,които не искат и не могат да се противопоставят на поредното ми сладко изкушение -отдайте се и се насладете на всяка една троха .


Продукти за 15 бройки

за сухите съставки:

280 г брашно

230 г кафява захар

1 1/2 ч.л.бакпулвер

1/2 ч.л хлебна сода

1/2 ч.л. сол

1 ч.л канела

по 1/2 ч.л. джинджифил и индийско орехче

щипка ,две черен пипер

ванилия

за мокрите съставки:

350 г настъргани моркови

120 г разтопено краве масло

2 големи яйца

1 жълтък

100 мл портокалов сок + настъргани кори от половината портокал

за хрупкавият топинг:

2 суп.лъж.масло на стайна температура

1/4 ч.ч. захар

1/4 ч.ч. брашно

2 суп.лъж фини овесени ядки

2 ч.л.канела

за глазурата:

1 белтък

1 ч.ч. пудра захар

няколко капки портокалов сок

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.В малка купа комбинирайте продуктите за топинга .Разбъркайте с вилица или пръстите си за да се смеят всички съставки или докато те са равномерно комбинирани и ронливи .В средно голямо купа смесете сухите съставки .В друга купа объркайте леко мокрите съставки .Добавете течните съставки в сухите и разбъркайте само колкото да се смесят и навлажнят .Не прекалявайте с объркването .

IMG_5622 IMG_5623

 

Напълнете 2/3 от предварително заредените с книжни капсули формички .С помощта на супена лъжица поръсете отгоре топинга.

IMG_5624

Печете , докато клечка за зъби поставена в центъра излиза чиста или 18 - 20 минути. Оставете ги да изстинат и след това щедро поръсете с вихър от ароматната портокалова глазурата .Аз ги декорирах страховито по хелоуински .Вие може с а вилица да ''полюлеете '' напред и назад върху мъфините.Или с помощта на прозрачно фолио да направите фунийка и да ги напръскате ,а можете дори само да потопите върховете на мъфините ,направо в купата с глазура.Забавлявайте се! Направете неделната сутрин уютна, топла и споделена .Насладете им се с чаша ароматно кафе или горещо какао!

 

IMG_5655 IMG_5646

IMG_5710 IMG_5643

IMG_5716 IMG_5715

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар