четвъртък, 30 октомври 2014 г.

Тас кебап

Продукти :

500 г телешко месо

2 глави стар лук

1 суп.лъж доматено пюре

1/2 ч.ч. вино

40 г масло

сол

няколко зърна черен пипер

2 зърна бахар

дафинов лист

кубче телешки бульон размит в 400 мл вода

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на малки парчета.Поставете го в съд с капак.Накълцайте лука на дребно и объркайте хапките месо с него.Наръсете счуканите зърна черен пипер и бахар,доматеното пюре ,дафиновият лист и солта.Не солете прекалено .Размесете всичко и така приготвеното месо оставете да престои около един час. Разтопете маслото в тенджера,прибавете месото и задушавайте .Налейте виното и след като постепенно се изпари ,долейте топличкият бульон. Намалете котлона и оставете да ври на слаб огън до пълното увиране на месото.Поднася се почти на масло ,гарниран с отделно сварен ориз или картофи.Може и с картофено пюре. А чашата червено вино е задължителна .Наздраве ! И не забравяйте ,че вкусната и красиво поднесената храна един от фундаментите на щастието .Жалко за тези които пренебрегват или подценяват това !

 

IMG_5577 IMG_5571

 

1 коментар:

  1. Harrah's Cherokee Casino & Hotel - MapYRO
    Find your way around the casino, find 출장마사지 where everything is goyangfc.com located with the most up-to-date information about 1xbet korean Harrah's aprcasino Cherokee Casino & Hotel in Cherokee, NC. https://septcasino.com/review/merit-casino/

    ОтговорИзтриване