петък, 10 октомври 2014 г.

Мъфини с тиква

Това ,което обичам на тези мъфини е, че толкова лесно се забъркват и е трудно да се объркат .Може да смесвате всичко на ръка, не се нуждаете от електрически миксер,а само от дървена бъркалка.Просто смесвате мокрите и сухите съставки.Единствено може да ви затрудни настъргването на тиквата,но все пак се нуждаете от една чаена чаша .Джинджифила придава пикантен вкус ,но ако не ви харесва прескочете го .Останалите продукти са следните:

Сухи съставки :

1/2 ч.ч. или 60 г брашно

1/2 ч.ч. или 60 г пълнозърнесто брашно

1/2 ч.л. канела

1/3 ч.л. джинджифил

1 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.л. хлебна сода

шипка ,две сол

Мокри съставки:

1 ч.ч. настъргана на ситно тиква /чашата е с вместимост 170 мл /

3/4 ч.ч. или 100 г кафява захар

2 големи яйца

1/3 олио или 60 мл

сурово тиквено семе по желание

Начин на приготвяне :

Включете фурната на 180 градуса.Поставете книжни капсули във формите за мъфини и си извадете две купи. В първата купа се смесват сухите съставки ,а във втората мокрите.Смесвате мокрите и сухите съставки и разбърквате докато се получи хомогенна смес, Не трябва обаче и да пребърквате. Готовата смес изсипете с помощта на лъжица за сладолед във формите .Сместа трябва да изпълва 2/3 от капсулата . .По желание може да поръсите с тиквените ядки.Поставете ги във фурната и печете 20-25 минути.Няколко минути след като ги извадите от фурната преместете на метална решетка до пълното им изстиване.

IMG_4745 IMG_4747

IMG_4752 IMG_4750

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар