вторник, 28 октомври 2014 г.

Мус от круши ,тиква и шоколад

Още при приготвянето на тиквеният пай забелязах аз ,че тиквата и крушите си напасват страхотно .Дори и цветово си подхождат ..а и двете са еднакво сладки .Цветната и нежна сочност на крушата премесена с богатата и земна сладост на тиквата и ако към всичко това прибавите и пухкаво медено шоколадов разкош , гарантирам ви неописуемо пухкаво блаженство Изследвания са установили, потенциалните ползи за здравето от шоколада, така че да се насладим на този десерт без вина.

Продукти:

100 г изчистена тиква

2,3 твърди круши

пръчица канела

1 ,2 суп.лъж лимонов сок

няколко корички от лимона

200 г бял шоколад

100 г течна сметана+ още 50 г за украса

100 мл мед

Начин на приготвяне:

Обелете крушите, разрежете ги на половинки и ги почистете.Полейте ги с лимоновият сок .Тиквата нарежете на кубчета .Сварете ги в литър вода с канелата и лимоновите ивички. Нужни са ви 20-25 минути.Отцедете ги от течността и пасирайте с блендер. На водна баня разтопете белият шоколад.Смесете го с меда.Избийте сметаната на пухкав крем .Разбъркайте на ниски обороти пюрираните круши и тиква с медният шоколад. С помощта на силиконова шпатула внимателно добавете 2/3 от избитата сметана.Насипете муса в купички и украсете с топка сметана и настърган шоколад. Охладете няколко часа и ви гарантирам истинско удоволствие .Муса е лек и ефирен .Толкова лек и в същото време толкова шоколадов.....

 

IMG_5405 IMG_5413


IMG_5413 IMG_5424

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар