Продукти:
100 г изчистена тиква
2,3 твърди круши
пръчица канела
1 ,2 суп.лъж лимонов сок
няколко корички от лимона
200 г бял шоколад
100 г течна сметана+ още 50 г за украса
100 мл мед
Начин на приготвяне:
Обелете крушите, разрежете ги на половинки и ги почистете.Полейте ги с лимоновият сок .Тиквата нарежете на кубчета .Сварете ги в литър вода с канелата и лимоновите ивички. Нужни са ви 20-25 минути.Отцедете ги от течността и пасирайте с блендер. На водна баня разтопете белият шоколад.Смесете го с меда.Избийте сметаната на пухкав крем .Разбъркайте на ниски обороти пюрираните круши и тиква с медният шоколад. С помощта на силиконова шпатула внимателно добавете 2/3 от избитата сметана.Насипете муса в купички и украсете с топка сметана и настърган шоколад. Охладете няколко часа и ви гарантирам истинско удоволствие .Муса е лек и ефирен .Толкова лек и в същото време толкова шоколадов.....




Няма коментари:
Публикуване на коментар