И така имах тиква,а тя си търсеше още няколко съставки .Карамелизираният лук така добре си напасваше с тиквичките в тази рецепта и за по голяма острота добавих от любимото ми сирене Горгонзола.Сега пък трябваше да реша тези три прекрасни съставки във какво да ги опаковам..... исках нещо по леко,без масло... Готовите кори за баница ще са идеалният лек ,не толкова съвършен вариант за кора ,но пък на мен ми допадна идеята. Ето ви моята рецепта,тя е до вас,но вие може да си поиграете с нея и да добавите каквото си искате .Наслаждавайте се!
Продукти :
300 г изпечена тиква
2-3 големи глави лук
2 суп.лъж. зехтин
150 г сирене Горгонзола
50 г сирене Чедър
6 големи яйца
6 суп.лъж.заквасена сметана
100 мл прясно мляко
малко сол
прясно смлени черен пипер и малко индийско орехче
3,4 листенца розмарин
6,8 кори за баница
20-30г разтопено краве масло
тавичка с откопчаващ ринг с размер 28 см.
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквата на едри парчета и я изпечете във фурната.Нарежете лука на едри полумесеци.Запържете го в тиган със зехтин, като от време на време го разбърквате.Когато лукът стане златист и се карамелизира отдръпнете тигана настрана .Посолете го и наръсете черен пипер.Отстранете кората на тиквата и я нарежете месестата част на кубчета.Включете фурната на 190 градуса Намажете с разтопеното масло дъното на тавичката. Застелете я с кори за баница като все лист намазвайте с масло и кръстосвайте .

Половината от тиквата и сирената наредете на дъното .

В купа разбийте яйцата, добавете сметана и когато сместа се изглади ,прибавете и прясното мляко.Посолете и настържете малко от индийското орехче. Изсипете сместа във формата и подредете и останалата тиква и сирена .

Стърчащите краища завийте навътре ,за да се образува заоблен борд .Накъсайте няколко листенца розмарин и поставете киша да се пече във фурната.Нужни са 35-40 минути за изпичането . Ако краищата са станали златисто кафяви ,а средата на киша е мека и пружинираща ,значи киша е готов.

След 10 минути откопчейте ринга,нарежете на парчета и сервирайте топъл . Наистина е страхотно ястие и аз съм сигурна ,че ще ми благодарите .



Няма коментари:
Публикуване на коментар