сряда, 15 октомври 2014 г.

Пълнена тиква с телешка кайма и булгур

Сигурно цяла седмица ще продължат моите експерименти с огромната оранжева тиква цигулка ,която зет ми подари . Тиквата е с много плътен вкус и при печене кората омеква дотолкова, че дори може да се яде.Вкусна ,слънчева и екологично чиста.Неторена с изкуствен тор и отглеждана с много любов от неговата баба в едно ямболско село Стара река .Да е жива и здрава !

Продукти:

тумбестата част на тиква сорт Цигулка

1 ч.ч. булгур

3 ч.ч. вода

300 г телешка кайма

1 главичка стар лук

1 стрък праз

1,2 скилидки чесън

1 средно голям морков

1 червена чушка

60 г краве масло -разтопено

сол,черен пипер

една две щипки кимион ,канела и кориандър

1/2 връзка магданоз

пармезан по желание

Начин на приготвяне:

В тенджера запържете..... Стоп ,няма да запържваме .В голяма купа просто объркайте водата,каймата ,ситно нарязаният лук,чесъна и останалите зеленчуци и объркайте Прибавете измитият булгур .Подправете и овкусете всичко с подправките.Последно полейте с маслото о объркайте .Измитата и издълбана тиква напълнете с тази смес .Завийте я грижливо с алуминиево фолио .Прехвърлете тиквата в тавичка и печете в продължение на час в загрята на 180 градуса фурна. Отвийте след час фолиото и запечете за кратко .По желание преди да сервирате ,настържете с пармезан.

IMG_4938 IMG_4939

IMG_4943 IMG_4944

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар