Сигурно цяла седмица ще продължат моите експерименти с огромната оранжева тиква цигулка ,която зет ми подари . Тиквата е с много плътен вкус и при печене кората омеква дотолкова, че дори може да се яде.Вкусна ,слънчева и екологично чиста.Неторена с изкуствен тор и отглеждана с много любов от неговата баба в едно ямболско село Стара река .Да е жива и здрава !
Продукти:
тумбестата част на тиква сорт Цигулка
1 ч.ч. булгур
3 ч.ч. вода
300 г телешка кайма
1 главичка стар лук
1 стрък праз
1,2 скилидки чесън
1 средно голям морков
1 червена чушка
60 г краве масло -разтопено
сол,черен пипер
една две щипки кимион ,канела и кориандър
1/2 връзка магданоз
пармезан по желание
Начин на приготвяне:
В тенджера запържете..... Стоп ,няма да запържваме .В голяма купа просто объркайте водата,каймата ,ситно нарязаният лук,чесъна и останалите зеленчуци и объркайте Прибавете измитият булгур .Подправете и овкусете всичко с подправките.Последно полейте с маслото о объркайте .Измитата и издълбана тиква напълнете с тази смес .Завийте я грижливо с алуминиево фолио .Прехвърлете тиквата в тавичка и печете в продължение на час в загрята на 180 градуса фурна. Отвийте след час фолиото и запечете за кратко .По желание преди да сервирате ,настържете с пармезан.
Няма коментари:
Публикуване на коментар