сряда, 15 октомври 2014 г.

Грилована тиква ,спанак и балсамов дресинг

Вече любима моя салата . А междувременно ми хрумна ,че ако към съставките :тиква и спанак добавя сирене козе например, мога да приготвя също толкова вкусен киш .Да поръся със тиквено семе и запека .Казах ви аз рецептата за киша е хамелеон.

Съставки за балсамовият дресинг

3 суп.лъж балсамов оцет

5,6 суп.лъж зехтин

1 суп.лъж. соев сос

1 ч.лъж. мед

сол,черен пипер на вкус

20-30 г обелено слънчогледово семе

За салатата :

150 г тиква

1,2 суп.лъж зехтин

сол и черен пипер

300 г бейби спанак

Инструкции:

В малко бурканче комбинирайте балсамовият оцет,соевият сос и зехтина.Разклатете го неколкократно или докато съставките се хомогенизират.Овкусете със сол и черен пипер.В загрят тиган с незалепващо покритие за много кратко запечете ядките.Тиквата почистете и нарежете на тънки резени.Подправете я със сол и черен пипер. Междувременно загрейте оребреният тиган, намаслете го с зехтина и запечете парченцата тиква от двете страни.

IMG_4916

Оставете я настрана да се охлади до стайна температура.Измийте и подсушете спанака.Поставете спанака и тиквата в голяма купа. Поръсете с ядките и залейте с дресинга.


IMG_4918 IMG_4932 IMG_4934 IMG_4929

Няма коментари:

Публикуване на коментар