Съставки за балсамовият дресинг
3 суп.лъж балсамов оцет
5,6 суп.лъж зехтин
1 суп.лъж. соев сос
1 ч.лъж. мед
сол,черен пипер на вкус
20-30 г обелено слънчогледово семе
За салатата :
150 г тиква
1,2 суп.лъж зехтин
сол и черен пипер
300 г бейби спанак
Инструкции:
В малко бурканче комбинирайте балсамовият оцет,соевият сос и зехтина.Разклатете го неколкократно или докато съставките се хомогенизират.Овкусете със сол и черен пипер.В загрят тиган с незалепващо покритие за много кратко запечете ядките.Тиквата почистете и нарежете на тънки резени.Подправете я със сол и черен пипер. Междувременно загрейте оребреният тиган, намаслете го с зехтина и запечете парченцата тиква от двете страни.
Оставете я настрана да се охлади до стайна температура.Измийте и подсушете спанака.Поставете спанака и тиквата в голяма купа. Поръсете с ядките и залейте с дресинга.
Няма коментари:
Публикуване на коментар