Казват ,че празът е аспержите на бедните .Не знам какъв е вкусът им ....Сигурна бях обаче ,че с праз лук и сметана ,запечените бутчета ще са също толкова вкусно и изискано ястие ,колкото и с аспержи.Ароматът е уникален и в съчетание на праз ,сметана и грах ,превърна обикновените бутчета в наслада .
Продукти:
7,8 бутчета
2 големи стръка праз лук
80 г заквасена сметана
1ч.ч. пилешки бульон
1ч.ч. замразен грах
50 г моцарела
2,3 суп.лъж.зехтин
1 скилидка чесън
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете кожата на горните бутчета .Овкусете ги със сол ,черен пипер .Накълцайте на ситно скилидката чесън .В тиган с зехтин ,запържете за кратко ,бутчетата и чесъна .След като са се зачервили ги подредете в правоъгълна тавичка.Нарежете празът на кръгчета .Заквасената сметана разбъркайте със пилешкият бульон и залейте бутчета. Печете на 180 градуса около 10-15 минути. Накъсайте моцарелата на малки късчета и ведно с граха разпръснете около бутчетата .За финал запечете за още няколко минути или до леко зачервяване на месото .Да ви е сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар