Продукти:
7,8 бутчета
2 големи стръка праз лук
80 г заквасена сметана
1ч.ч. пилешки бульон
1ч.ч. замразен грах
50 г моцарела
2,3 суп.лъж.зехтин
1 скилидка чесън
сол,черен пипер
Начин на приготвяне:
Измийте и обелете кожата на горните бутчета .Овкусете ги със сол ,черен пипер .Накълцайте на ситно скилидката чесън .В тиган с зехтин ,запържете за кратко ,бутчетата и чесъна .След като са се зачервили ги подредете в правоъгълна тавичка.Нарежете празът на кръгчета .Заквасената сметана разбъркайте със пилешкият бульон и залейте бутчета. Печете на 180 градуса около 10-15 минути. Накъсайте моцарелата на малки късчета и ведно с граха разпръснете около бутчетата .За финал запечете за още няколко минути или до леко зачервяване на месото .Да ви е сладко.


Няма коментари:
Публикуване на коментар