понеделник, 6 октомври 2014 г.

Пилешки бутчета с праз ,сметана и моцарела

Казват ,че празът е аспержите на бедните .Не знам какъв е вкусът им ....Сигурна бях обаче ,че с праз лук и сметана ,запечените бутчета ще са също толкова вкусно и изискано ястие ,колкото и с аспержи.Ароматът е уникален и в съчетание на праз ,сметана и грах ,превърна обикновените бутчета в наслада .

Продукти:

7,8 бутчета

2 големи стръка праз лук

80 г заквасена сметана

1ч.ч. пилешки бульон

1ч.ч. замразен грах

50 г моцарела

2,3 суп.лъж.зехтин

1 скилидка чесън

сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте и обелете кожата на горните бутчета .Овкусете ги със сол ,черен пипер .Накълцайте на ситно скилидката чесън .В тиган с зехтин ,запържете за кратко ,бутчетата и чесъна .След като са се зачервили ги подредете в правоъгълна тавичка.Нарежете празът на кръгчета .Заквасената сметана разбъркайте със пилешкият бульон и залейте бутчета. Печете на 180 градуса около 10-15 минути. Накъсайте моцарелата на малки късчета и ведно с граха разпръснете около бутчетата .За финал запечете за още няколко минути или до леко зачервяване на месото .Да ви е сладко.

IMG_4607 IMG_4609

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар