Продукти за пармезановият тарт:
160 г брашно
100 г масло
50 г настърган пармезан
щипка сол
2,3 с.л. студена вода
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното с щипка сол в голяма купа, дръжте ситото нависоко, за да предадете на брашното добро проветряване.След това добавете маслото ,използвайки само пръстите си, леко и нежно втрийте мазнината в брашното.Към маслените трохи , добавете настъргания пармезан и поръсете с малко студена вода - около 1 супена лъжица. Омесете .Добавяте още вода и ако тестото се е изгладило и не залепва по стените на съда ,го завийте в свежо фолио.Оставете го да си почине в хладилника за 30 минути.
Продукти за плънката :
1 котлет прясна сьомга
2 броя яйца + 1 жълтък
200 г заквасена сметана
прясно настъргано индийско орехче
прясно смлян черен пипер
1/2 ч.ч. нарязана на ситно червена
1/2 авокадо нарязано на ситно
1,2 стръка пресен лук
щипка лют червен пипер
сол
Премахнете кожата и костите на сьомгата и я нарежете на малки квадратчета.
В тиган с незалепващо покритие я запечете за кратко .Посолете я.
В купа смесете яйцата,жълтъка,сметаната и ги разбийте леко с телче.Овкусете с черен пипер и индийско орехче,накрая добавете и нарязаните перца пресен лук.
Извадете тестото от хладилника.Набрашнете плота и разточете лист с размер по голям от формата за тарт .С помощта на точилка го прехвърлете във формата .Притеснете с пръсти плътно до основата и стените и оформете равен борд . С вилица набодете основата (дъното) на формата и изпечете десетина минути в загрята на 180градуса фурна .
Извадете формата от фурната .Подредете парченцата сьомга,авокадо и пиперка в основата на формата и залейте със яйчено -сметановата смес.
Поръсете с лют червен пипер по желание или украсете с няколко половинки чери домати.Изпечете за още 25-30 минути .В средата повърхността на тарта трябва да е подпухнал и светло златист на цвят.Извадете го от фурната.Оставете го за 10 минути да се уталожи преди да срежете и сервирате. Не знам за вас ,но аз вече си налях чаша приятно охладено розе и се насладих на парченце тарт.
Няма коментари:
Публикуване на коментар