сряда, 1 октомври 2014 г.

Чеснови възелчета Garlic knots

Зърнах ги тук - http://whiteonricecouple.com/recipes/garlic-knots/ и не можах да им устоя

Продукти за тестото:

700 г брашно

20 г прясна мая

420 мл топла вода

60 г /наполовина разтопено масло и зехтин/

5 г сол

15 г захар

Продукти за чесновото покритие:

дузина скилидки изпечен чесън

3 суп.лъж разтопено масло и още толкова зехтин

пресен или сух риган

щипка ,две сол

Начин на приготвяне:

В 100 мл топла вода и с 1/2 от захарта размийте маята и оставете на страни да шупне.Смесете зехтина и останалото количество вода.Пресейте в дълбока купа брашното и добавете солта.Направете кладенче и изсипете втасалата мая.Постепенно вливайте водата с олиото и замесете меко тесто .Ако се налага ръснете още малко брашно,но не прекалявайте.Измесете на плота тестото и го разделете на малки топки около 40 г, Оформете фитили с дължина около 18 см. Набрашнете леко фитила и го вържете на възел.

IMG_4000

Подредете така оформените питки в застлана с домакинска хартия за печене тава.Оставете да втасат на топло или в загрята на 50 градуса фурна. Преди да ги изпечете измежду тях в тавата наредете тук там скилидки чесън.

IMG_4003

Печете в загрята на 180 градуса фурна за около. 12-15 мин. или до златисто. След изпичането им ги прехвърлете за метална скаричка .

IMG_4006

Обелете изпечените скилидки чесън.С вилица намачкайте чесъна, добавете зехтина,маслото , накълцаният на ситно риган и овкусете със сол .Объркайте . С помощта на четка намажете повърхността на възелчетата .

IMG_4009

Поднесете топли към вечерята.

IMG_4011

Да ви е ароматно !

IMG_4020 IMG_4016

Няма коментари:

Публикуване на коментар