сряда, 1 октомври 2014 г.

Домашни солети с маслини и пармезан

IMG_4024

Адаптирани от тук : http://www.thestonebakeovencompany.co.uk/recipes/parmigiano-reggiano-and-olive-bread-twists/

Продукти за тестото :

600 г брашно

15г прясна мая

10 г сол

350 мл топла вода

30 мл зехтин

Съставки :

100 г маслини

60 г настърган пармезан

сухи подправки /риган,босилек/ по желание

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в малко от топлата вода и оставете за 10-15 мин.да шупне. Пресейте брашното и оформете кладенче.Изсипете солта,втасалата мая .Постепенно добавяйте водата и зехтина ,омесвайки меко тесто .Оставете го настрана за 10-15 мин. да се отпусне.Нарежете маслини на ситно и настържете пармезана.Разточете тестото на правоъгълен лист.Поръсете с маслините и пармезана ,прегънете и отново разточете .Изрежете дълги ленти .

IMG_3998 IMG_3999

Прехвърлете ги в застлана с домакинска хартия за печене тава и оставете да втасат. Пекат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.Прекрасни са потопени в разядката от патладжан баба Гануш -рецептата е тук :http://atalantebs.com/?p=1561

 

 

IMG_4032 IMG_4027

 

 

 

 

1 коментар:

  1. моника георгиева11 октомври 2014 г. в 12:30

    Това го бях пропуснала,но ми четеш мислите,защото днес сме на такива със сол/едра/,а за утре ще сложа и от моите чери дребни домати...Ще разровя/в резерва/ и за маслини,ще пробвам на някои,че диването им се муси..

    ОтговорИзтриване