сряда, 1 октомври 2014 г.
Домашни солети с маслини и пармезан
Адаптирани от тук : http://www.thestonebakeovencompany.co.uk/recipes/parmigiano-reggiano-and-olive-bread-twists/
Продукти за тестото :
600 г брашно
15г прясна мая
10 г сол
350 мл топла вода
30 мл зехтин
Съставки :
100 г маслини
60 г настърган пармезан
сухи подправки /риган,босилек/ по желание
Начин на приготвяне:
Разтворете маята в малко от топлата вода и оставете за 10-15 мин.да шупне. Пресейте брашното и оформете кладенче.Изсипете солта,втасалата мая .Постепенно добавяйте водата и зехтина ,омесвайки меко тесто .Оставете го настрана за 10-15 мин. да се отпусне.Нарежете маслини на ситно и настържете пармезана.Разточете тестото на правоъгълен лист.Поръсете с маслините и пармезана ,прегънете и отново разточете .Изрежете дълги ленти .
Прехвърлете ги в застлана с домакинска хартия за печене тава и оставете да втасат. Пекат се за около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна.Прекрасни са потопени в разядката от патладжан баба Гануш -рецептата е тук :http://atalantebs.com/?p=1561
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Това го бях пропуснала,но ми четеш мислите,защото днес сме на такива със сол/едра/,а за утре ще сложа и от моите чери дребни домати...Ще разровя/в резерва/ и за маслини,ще пробвам на някои,че диването им се муси..
ОтговорИзтриване