вторник, 14 октомври 2014 г.

Задушена сьомга с кокосово мляко

Така се случи ,че имах една кутия кокосово мляко и започнах да търся идеи как да го комбинирам със сьомга .Имах прекрасно филе прясна сьомга и бях го планирала за вечеря тази вечер. Намерих си перфектната рецепта и си я адаптирах от тук

И идея си нямах ,че приготвена по този начин рибата ще е толкова влажна и вкусна.Ей така за разкош добавих и няколко скариди и миди .Ароматът на кокосовото мляко дяволски добре си напасна с кориандъра,джинджифила и лютивият пипер.Добавих и една две супени лъжици горчица и се получи вълнуващ вкус! Не допусках ,че на сьомгата и вървят такива разнообразни вкусове.

Продукти:

2 филета от сьомга

1 кутия -400 мл.кокосово мляко

2,3 суп.лъж.горчица

1 праз

1,2 стръка пресен лук

1 глава червен лук

1,2 моркова

сол,черен пипер

по няколко щипки джинджифил ,кориандър и

лютив червен пипер/по желание или количество според това доколко обичате лютиво/

сокът на 1/2 лимон

Начин на приготвяне :

Разтрийте със сол и черен пипер филетата сьомга,намажете ги с горчица и подредете в огнеупорен съд за печене.Подредете около парчетата риба ,нарязаният червен лук и бялата част на праза,Поръсете всичко със сухите подправки и залейте с кокосовото мляко.Запечете за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.

IMG_6337

Добавете и перцата лук ,нарязаният на колелца морков и запечете за още 10-на минутки.

IMG_6340

Сервирайте топло с гарнитура от ориз или спанак.

Atalante IMG_6353 IMG_6352 IMG_6338

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар