Така се случи ,че имах една кутия кокосово мляко и започнах да търся идеи как да го комбинирам със сьомга .Имах прекрасно филе прясна сьомга и бях го планирала за вечеря тази вечер. Намерих си перфектната рецепта и си я адаптирах от тук
И идея си нямах ,че приготвена по този начин рибата ще е толкова влажна и вкусна.Ей така за разкош добавих и няколко скариди и миди .Ароматът на кокосовото мляко дяволски добре си напасна с кориандъра,джинджифила и лютивият пипер.Добавих и една две супени лъжици горчица и се получи вълнуващ вкус! Не допусках ,че на сьомгата и вървят такива разнообразни вкусове.
Продукти:
2 филета от сьомга
1 кутия -400 мл.кокосово мляко
2,3 суп.лъж.горчица
1 праз
1,2 стръка пресен лук
1 глава червен лук
1,2 моркова
сол,черен пипер
по няколко щипки джинджифил ,кориандър и
лютив червен пипер/по желание или количество според това доколко обичате лютиво/
сокът на 1/2 лимон
Начин на приготвяне :
Разтрийте със сол и черен пипер филетата сьомга,намажете ги с горчица и подредете в огнеупорен съд за печене.Подредете около парчетата риба ,нарязаният червен лук и бялата част на праза,Поръсете всичко със сухите подправки и залейте с кокосовото мляко.Запечете за 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Добавете и перцата лук ,нарязаният на колелца морков и запечете за още 10-на минутки.
Сервирайте топло с гарнитура от ориз или спанак.
Няма коментари:
Публикуване на коментар