Много лесна и вкусна рецепта за пъстърва. Измислена на момента със съставки под ръка. Приготвянето отнема много малко време .Нужни са няколко изкормени пресни пъстърви (аз ги предпочитам с главите и опашките,няколко картофа,шепа зелени маслини ,връзка пресен ,опс записвайте
Продукти :
2,3 пъстърви
5,6 средно големи картофа
шепа зелени маслини
връзка пресен лук
1,2 скилидки чесън
половин връзка магданоз
1 с.л горчица
150 мл бяло вино
2,3 с.л зехтин
сол,зелен пипер
подправка за супи ''Микадо'' например
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно магданоза и пресният лук.Бадемите също. С плоската страна на ножа притиснете скилидките чесън.Смачкаха се нали? В малка купичка ги объркайте с горчицата и прясно счуканият зелен пипер.Застелете с алуминиево фолио тавичката .Оставете дълги краища ,за да загърнете с тях после рибите.
Обелете картофите и ги срежете .Объркайте ги с една ,две лъжици подправка за супи .Рибите натъркайте с зехтина и леко ги посолете .Разтворете коремчетата им и напълнете с 2,3 с.л. от пълнежа .Около тях нахвърлете картофите и шепата маслини .Излейте виното и загърнете грижливо с фолиото .Печете във фурна загрята на 200 градуса за 25-30 минути.Сервирайте със свежа салатка .По желание може да поднесете и гръцки сос за риба.
Начин на приготвяне:
Филия хляб (без корите) се накиснете във вода.Изцедете я .Към нея се прибавете 3,4 скилидки чесън ,няколко счукани ореха( аз сложих бадеми) и 1,2 с.л. от соса на печената пъстърва.Пасирайте с блендер.Разредете с 1/2 кофичка кисело млеко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар