сряда, 19 ноември 2014 г.

Пъстърва печена във фолио Trout baked in foil

Много лесна и вкусна рецепта за пъстърва. Измислена на момента със съставки под ръка. Приготвянето отнема много малко време .Нужни са няколко изкормени пресни пъстърви (аз ги предпочитам с главите и опашките,няколко картофа,шепа зелени маслини ,връзка пресен ,опс записвайте

Продукти :

2,3 пъстърви

5,6 средно големи картофа

шепа зелени маслини

връзка пресен лук

1,2 скилидки чесън

половин връзка магданоз

1 с.л горчица

150 мл бяло вино

2,3 с.л зехтин

сол,зелен пипер

подправка за супи ''Микадо'' например

Начин на приготвяне:

Накълцайте на ситно магданоза и пресният лук.Бадемите също. С плоската страна на ножа притиснете скилидките чесън.Смачкаха се нали? В малка купичка ги объркайте с горчицата и прясно счуканият зелен пипер.Застелете с алуминиево фолио тавичката .Оставете дълги краища ,за да загърнете с тях после рибите.

IMG_6726

Обелете картофите и ги срежете .Объркайте ги с една ,две лъжици подправка за супи .Рибите натъркайте с зехтина и леко ги посолете .Разтворете коремчетата им и напълнете с 2,3 с.л. от пълнежа .Около тях нахвърлете картофите и шепата маслини .Излейте виното и загърнете грижливо с фолиото .Печете във фурна загрята на 200 градуса за 25-30 минути.Сервирайте със свежа салатка .По желание може да поднесете и гръцки сос за риба.

IMG_6733-001 IMG_6739 IMG_6743

Начин на приготвяне:

Филия хляб (без корите) се накиснете във вода.Изцедете я .Към нея се прибавете 3,4 скилидки чесън ,няколко счукани ореха( аз сложих бадеми) и 1,2 с.л. от соса на печената пъстърва.Пасирайте с блендер.Разредете с 1/2 кофичка кисело млеко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар