
Помагайте на организма си, зимата да се справя по-лесно с мазните меса и калоричните храни.
Продукти за марината:
1 плочка свински ребра около 1- 1,2 кг
2 с.л.червен пипер + 1 с.л. лют /или половинка ако не обичате много люто/
1ч.л. чубрица
1ч.л. мащерка
1ч.л. розмарин
3,4 скилидки чесън /пресован/
3 с.л.зехтин
няколко щипки сол и черен пипер
Продукти за печенето:
3 с.л. бял оцет
1ч.л. ситна морска сол
В малка купа смесете чесъна,червеният пипер, сухите подправки -стрити,солта ,черният пипер и зехтина и объркайте .С така получената груба паста натрийте ребрата .Разтрийте хубаво и навсякъде.Увийте с алуминиево фолио и мариновайте за една нощ. На следващият ден загрейте фурната до 150 градуса.В тавичката ,в която ще печете месото поставете малка решетка или няколко дървени пръчки.Целта е месото да е над изтичащата мазнина.Развийте месото от фолиото и го поставете на плота.Подправете със сол и натъркайте с белият оцет месестата част .Увийте цялата тавичка с фолио и поставете в загрятата фурна.След повече от два часа може да премахнете фолиото ,да засилите малко фурната и да печете до зачервяване.Времето за печене зависи и от дебелината на ребрата .За оглозгани ребра ще са достатъчни и един час !
Със същата рецепта можете да изпечете и къс свинско месо. Свинското месо ще е изключително нежно, сочно,изпълнено с аромати .
Нарежете свинските ребърца и поднесете със салата от настъргана ряпа с моркови и чаша вино.





Няма коментари:
Публикуване на коментар