понеделник, 25 август 2014 г.

Неделен плодов кекс

IMG_2930

Не знам за вас ,но аз когато правя фреш от портокал и грейпрфрут никога не изхвърлям парченцата ,които остават около въртящата се част.Една неделна сутрин беше ми се събрала една такава чаена чашка .Имах от любимото ми грозде без семки ,имах и други плодове и воала огромен плодов кекс в тавичката от фурната .Разбира се вие може да намалите дозата наполовина.

Продукти:

5 големи яйца

250 г захар

400мл краве мляко+ 1 каф.лъж. бял оцет

1ч.ч. намачкани портокали и грейпрфрути

малко от настърганата кора на 1/4 от много хубаво измит портокал

450 г брашно

1 бакпулвер

1/2 хлебна сода

2 ванилии

120 мл разтопено масло + олио/равни части/

400 г грозде без семки и 200 г други плод

Начин на приготвяне:

Избийте много хубаво яйцата ,добавете на по-ниски обороти и на тънка струйка маслото и олиото.Смесете млякото с плодовете .Смесете бакпулвера,содата и брашното и ги пресейте ,за да се обогатят с въздух. Към яйчената смес започнете да прибавяте брашно, кисело млеко и ги редувайте .Завършете с брашно .

IMG_2919

Изсипете сместа в предварително намазана с масло и наръсена с брашно тавичка /изтупайте я леко с ръка над мивката ако сте прекалили с брашното/ .Печете за около 40 -45 минути на 180 градуса.

IMG_2996

След изстиване нарежете на правоъгълници и наръсете с пудра захар .Сервирайте със следобедното кафе и усмивка.В понеделник почерпете с кексчето колеги и приятели .Хубавите неща трябва да се споделят.Вдъхновете и другите около вас!

 

 

 

 

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар