вторник, 5 август 2014 г.
Тартар с пушена сьомга и авокадо
Изключително лесен за приготвяне и неизискващо топлинна обработка .Страхотно студено предястие в летните жеги придружено от шампанско или много студено сухо бяло вино .Подходящо за всеки сезон и всякакво питие сгряващо или освежаващо !
Продукти:
150 г пушена сьомга
1 бр достатъчно узряло авокадо
сокът на половин лимон
2 пълнозърнести малки питки
1 суп.лъж. горчица
1,2 суп.лъж.зехтин
сол и бял пипер на вкус
стрък пресен лук ,магданоз и сусам
Начин на приготвяне :
Нарежете авокадото и сьомгата на кубчета и поставете в купа . Най-лесният начин за премахване на кората на авокадото е като с помощта на супена лъжица,прекарате внимателно между месеста част и кората.
В друга по-малка купа смесете зехтина ,горчицата,лимоновият сок , ситно нарязаните лук , магданоз ,овкусете със сол, бял пипер и поръсете със сусам. Пожелание може съвсем леко да го запечете на тиган.Объркайте всичко и го изсипете върху авокадото и сьомгата.Много нежно и внимателно с няколко движения объркайте .Премахнете с остър връх горната част на питката ,за да се получи равна повърхност .Поставете така оформената питка в кръгъл ринг ,залейте със сместа и загладете с помощта на лъжица.Охладете минимум за час. При сервиране украсете с нарязани на ситно перца зелен лук и сусам.
Препоръчвам Ви да опитате този тартар . Направите ли го за вашите близки или гости , ще мечтаете за него всяка седмица !
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар