петък, 22 август 2014 г.

Пухкави еклерови ''възглавнички ''

                                  

Вгледайте се в снимката, ослюнчваш се само като видиш как се проточва моцарелата. Както е казал народът да си ''оближеш пръстите ''и не ти е нужна коричка хляб да си отопиш, погрижила съм се с еклерче. Всъщност може да се замени и с тънки резени франзела.



Продукти:

  • 1 средно голям патладжан
  • 1 тиквичка 
  • 3,4 домата
  • 2,3 скилидки чесън
  • 300 г моцарела за пици
  • зехтин
  • тиквени ядки/по желание/
  • сол
  • зеленчукова подправка
  • 1 франзела или няколко останали ви еклери
  • 4 дървени шишчета

Начин на приготвяне:


Нарежете патладжана на шайби ,поставете го в дълбока купа ,залейте с зехтин и поръсете с една щедра щипка подправка Mikado /купувам си я от Лидл/. Същото повторете и с тиквичката. Загрейте грил-тигана. За кратко гриловайте двете страни на тиквичката и патладжана .

В обикновен и дълбок тиган изварете предварително обелени и нарязани на малки кубчета домати. Малко преди течността да се абсорбира, добавете нарязани на ситно скилидки чесън и лъжица, две зехтин. Овкусете със сол и черен пипер, а към края накъсайте босилек.

На дъното на намазана със зехтин огнеупорна форма наредете 4 резенчета франзела, върху всяко поставете грилован патладжан, резен моцарела, грилована тиквичка, отново резен франзела, патладжан, пак моцарела, тиквичка и завършете с моцарела. 

Тук, там поливайте със соса. Забодете с шишчета ''куличките'' и за разкош боднете чери доматче. Накъсайте останалата моцарела в соса и излейте в тавичката .


Поръсете по желание с тиквени ядки.

Запечете за 15 минутки в загрята фурна на 180 градуса. Сервирайте като поливате и със соса.


Насладете им се в компанията на любими хора и бутилка изстудено бяло вино. Обичайте се !


















Няма коментари:

Публикуване на коментар