петък, 29 август 2014 г.

Талятели с цвят от тиквичка-Tagliatelli zucchini blossom

IMG_9108


През 1989 година , град Пафос в Кипър беше едно малко приказно крайбрежно градче .Краят на старата част на градът -Като Пафос /долен Пафос -туристическата част с хотели ,таверни ,кафетарии и сувенир шопове/ стигаше до Хотел Александър Велики /Aleksander the Great / .Тотално изненадана бях след десетина години ,градът беше се разраснал и някак си -мое мнение, загубил онова очарование на средиземноморско кипро градче


Преди 25 години в България все още нямаше китайски ресторанти .Винаги ще помня вкусът на китайската храна и моето първо отиване там,там в градът наречен на името на дъщерята на Афродита и Пигмалион -Пафос .Името на ресторанта -''Peach Blossom '' е останало в съзнанието ми през годините ,а споменът за вкусните пролетни рулца все още ми причинява обилно слюнкоотделяне .Там тогава всяко ястие украсяваха с различни сезонни цветове .Еферия от цветове ,вкусове и спомени.....


Продукти:


1/2 пакет прясна паста ''Талятели''


зелената част/перцата/ на стрък пресен лук


2,3 скилидки чесън,ситно нарязан


250 мл течна сметана/може да се замени с 1 ч.ч. заквасена сметана и 1 ч.ч. прясно мляко/


20-30 г бадеми на люспи


1 средно голяма тиквичка


няколко стръка цвят от тиквички


любимите ми зърна червен и зелен пипер ,прясно счукани


3,4 суп.лъж.зехтин


прясно настърган пармезан


Начин на приготвяне:


Докато водата в тенджерата завира ,загрейте зехтина и запържете за няколко минутки перцата и чесъна.Внимавайте да не покафеняват!


IMG_9082


Моята тъмно зелена на цвят тиквичката бе скъсана от градината ни и затова аз си позволих да не я обеля .Добавете кръгчетата и разбърквайте докато тиквичката леко се запържи.Залейте с количеството течна сметана и оставете да къкри за около 5 минути.Към края добавете бадемите и нарязаните цветове от тиквичката.Сварете пастата според указанията на опаковката .Прецедете я и объркайте с 1,2 суп.лъж. зехтин.


IMG_9095


Добавете талятелите в тигана и внимателно объркайте.


IMG_9098


Поръсете със смлян пипер и прясно смлян пармезан.


IMG_9106



IMG_9097


Гарнирайте с цвят от тиквичка .Без повод и причина ,поглезете сетивата си .Пуснете си музика ,която обичате и двамата и се забравете тази вечер за сложността и сериозността на живота.Налейте си още вино ,Наздраве и то нас !


IMG_9108

Няма коментари:

Публикуване на коментар