понеделник, 1 септември 2014 г.

Запеканка с пълнен цвят от тиквички с булгур и шафран

IMG_9165-001

Това ястие може да го приготвите и от предният ден ,а на другият ден да го ядете като салата.Може да го затоплите и отново да си хапнете едно парченце или да сервирате като гарнитура към друго ястие. Аз съм една от онези странни същества ,които обожават тиквички и ги обичам в толкова много неща.Разбрали сте го ,нали. Имах отново няколко цвята от тиквички и бях решила да ги напълня с булгур .Някак си прекалено самотно ми се струваше аранжирането в тавичката и затова реших да ги подредя над вкусна запеканка от гриловани тиквички с моцарела .Нещо като киш ,но без кора .Нещо много вкусно.......Пълненият цвят бе толкова сочен ,с наситено ароматният от шафран и чедър булгур . Моцарелата добави мекота и нежност на грилованата тиквичка ,а копърът внесе свеж,летен полъх.

Продукти:

1 тиквичка

100 г моцарела

6 стръка цвят от тиквичка

1 ч.ч. булгур

щипка шафран

20г краве масло

50 г. сирене чедър

1 айце

50 мл течна сметана

сурови тиквени ядки/по желание/

копър

сол

Начин на приготвяне:

Сварете булгура в съотношение 1 ч.ч. булгур с 2 и 1/2 ч.ч. вода.Когато е напълно сварен ,овкусете го с бучката масло, със шафрана и сол. Настържете му и сиренето чедър или друг вид .

IMG_9141

За кратко гриловайте кръгчетата тиквички,нека си останат алангле .

IMG_9139

Подредете ги в намазана с зехтин тавичка ,накъсайте из между тях моцарела и завършете с тиквичка.Напълнете цветовете, ако нямате може просто да разстелите булгура над тиквичките.

IMG_9144

Е,да няма да е толкова красиво ,но пък ще е също толкова вкусно . С разбитото яйце , сметаната и нарязаният на ситно копър залейте ястието .Поръсете по желание със суровото тиквено семе и запечете за около 15 минути.

IMG_9178-001

Това е една лесна и бърза вечеря само с няколко съставки, достатъчни, за да впечатлят всекиго. А лятото напуска моя дом и това ме натъжава .Както и ,че това е може би последната ми откъсната тиквичка .

Няма коментари:

Публикуване на коментар