

22 сантиметра в диаметър и 13 във височина . Започвам от долу на горе - четири фини маслени платки с нежен бял ганаш смесен със свежо маскарпоне и ароматно ягодово сладко .Следва много шоколодов блат с нежно ухание на едно много любимо мое нес кафе марка ''Carte Noire'' намазан с избита сметана и шоколадов крем. В средата кокетно се е сместила вита торта с характерния за витите торти “вертикален” разрез.Добуш платката щедро е намазана с шоколадов ганаш премесен с унция бърбън. Отново страхотният много шоколадов блат с дъх кафе и идва ред на третият крем .


Несравнима, комбинация от маскарпоне разбито със течността от домашно приготвеното ми сладко от зелени смокини ,сладкарска сметана , крем пастичери и ситно нарязани парченца зелени смокини,''заключена''' между четири платки с портокалов вкус .
Хубавите неща ,никога не са прекалено, никога !Поне що се отнася до моите деца !
Цялата торта е ''измазана'' със шоколадов ганаш и покрита с захарен фондан.Рисуването на клонката с магнолии ми отне 3 часа .Декорирането още толкова .











Белите магнолиите най-отгоре не са това ,което исках да постигна .....Признавам си многоо висш пилотаж е изработването на цветя с клонка .Наложи се да импровизирам с начупените листенца и тогава реших надписа да е на фонданова плочка,която както се вижда не успя да изсъхне.Здраве да е .Важно е желанието и любовта ,която съм вложила във всичко.







Петя и моята внучка Евгения .

Тортата в разрез

С големите парчета е така ,изпълват чинията.

И голямата борба на малката Ева



Няма коментари:
Публикуване на коментар