Продукти:
3 броя бял или шарен патладжан
2 печени пиперки
1 домат
няколко скилидки чесън
сол
олио
Начин на приготвяне:
Патладжана се обелва и се нарязва на малки кубчета.В дълбока тенджера с 1ч.ч. олио се задушава до омекване.
Патладжана е като гъба ,поема и носи олио ,затова ако е нужно и за да не залепва в тенджерата докато се изпържва може да се долее още .Котлона не трябва да е много засилен ,моят в началото е на пета степен /от общо 9 / после засилвам на шест. Когато патладжана е омекнал ,почти не се налага пасиране особено ако обичате да е с по едра консистенция.Домата се обелва ,нарязва се на ситно и се изварява докато се сгъсти и се добавят към патладжана .Изпечените ,обелени чушки и скилидките чесън се пасират с пасатор и се добавят също. С уред за намачкване на картофи , може да се смачка още кьопоолуто .
Овкусява се със сол .В Турция добавят гъсто кисело мляко.Салата е с лек и свеж вкус .
[…] ви се е да си намажете късче хляб с Баба Гануш или Кьопоолу .пропускам ли нещо,ами да забравих хрупкавият […]
ОтговорИзтриване