четвъртък, 4 септември 2014 г.

Кьопоолу

Продукти:

3 броя бял или шарен патладжан

2 печени пиперки

1 домат

няколко скилидки чесън

сол

олио

Начин на приготвяне:

Патладжана се обелва и се нарязва на малки кубчета.В дълбока тенджера с 1ч.ч. олио се задушава до омекване.

Atalante

Патладжана е като гъба ,поема и носи олио ,затова ако е нужно и за да не залепва в тенджерата докато се изпържва може да се долее още .Котлона не трябва да е много засилен ,моят в началото е на пета степен /от общо 9 / после засилвам на шест. Когато патладжана е омекнал ,почти не се налага пасиране особено ако обичате да е с по едра консистенция.Домата се обелва ,нарязва се на ситно и се изварява докато се сгъсти и се добавят към патладжана .Изпечените ,обелени чушки и скилидките чесън се пасират с пасатор и се добавят също. С уред за намачкване на картофи , може да се смачка още кьопоолуто .

IMG_3411

Овкусява се със сол .В Турция добавят гъсто кисело мляко.Салата е с лек и свеж вкус .

 

1 коментар:

  1. […] ви се е да си намажете късче хляб с Баба Гануш или Кьопоолу .пропускам ли нещо,ами да забравих хрупкавият […]

    ОтговорИзтриване