понеделник, 8 септември 2014 г.

Голяма тарталета с малини и боровинки

IMG_0032Тарталета тип Шарлота ''Charlotte'', изпълнена със свежест и деликатност в комбинация от хрупкава бисквита, малини, боровинки и лайм.

Продукти за хрупкавата бисквитка:

150 г брашно

90 г краве масло

50 г пудра захар

1/2 яйце

шипка сол

Продукти за крема:

200 мл течна сметана

200 г цедено кисело мляко

1/2 ч.ч мед

10 г желатин

сока и кората на един лимон

малини

боровинки

Начин на приготвяне:

Смесете захарта с брашното ,добавете студеното и нарязано на кубчета масло .Претрийте през пръстите маслото с брашното .Към трохите добавете половината на едно яйце о омесете набързо тесто.В намазана с масло формичка го разстелете .Покрийте тестото с алуминиево фолио и напълнете с избрана от вас тежест/аз ползвам боб за целта/. Извадете формата от фурната отстранете тежестта и печете допълнително още 20минути .

Разбийте киселото мляко с мед.Избийте сметаната и смесете двата крема. Към предварително накиснатият и разтопен на водна баня желатин добавете една ,две лъжички от крема .На тънка струйка изсипете и при непрекъснато бъркане към млечно сметановата смес. Добавете сокът на 1/2 лимон и част от настърганата му кора и внимателно разбъркайте с част от плодовете .Оставете минимум за час ,два да желира .Гарнирайте с останалите плодове,настържете още лимонова кора и по желание може да полеете с мед .IMG_0031 IMG_0088

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар