Тарталета тип Шарлота ''Charlotte'', изпълнена със свежест и деликатност в комбинация от хрупкава бисквита, малини, боровинки и лайм.
Продукти за хрупкавата бисквитка:
150 г брашно
90 г краве масло
50 г пудра захар
1/2 яйце
шипка сол
Продукти за крема:
200 мл течна сметана
200 г цедено кисело мляко
1/2 ч.ч мед
10 г желатин
сока и кората на един лимон
малини
боровинки
Начин на приготвяне:
Смесете захарта с брашното ,добавете студеното и нарязано на кубчета масло .Претрийте през пръстите маслото с брашното .Към трохите добавете половината на едно яйце о омесете набързо тесто.В намазана с масло формичка го разстелете .Покрийте тестото с алуминиево фолио и напълнете с избрана от вас тежест/аз ползвам боб за целта/. Извадете формата от фурната отстранете тежестта и печете допълнително още 20минути .
Разбийте киселото мляко с мед.Избийте сметаната и смесете двата крема. Към предварително накиснатият и разтопен на водна баня желатин добавете една ,две лъжички от крема .На тънка струйка изсипете и при непрекъснато бъркане към млечно сметановата смес. Добавете сокът на 1/2 лимон и част от настърганата му кора и внимателно разбъркайте с част от плодовете .Оставете минимум за час ,два да желира .Гарнирайте с останалите плодове,настържете още лимонова кора и по желание може да полеете с мед .
Няма коментари:
Публикуване на коментар