четвъртък, 4 септември 2014 г.
Бабините чушки
Знаете как е на село лятото ,работа,работа до късно .Набързо изпържени чушки в тигана с няколко счукани яйца отгоре ...Толкова просто ,а пък е безумно вкусно.
Продукти:
8-10 изпечени и обелени пиперки
5,6 яйца
2 суп.лъж заквасена сметана
брашно
сол
Начин на приготвяне:
Чушките се посоляват ,цепват се за да изтече сокът и се овалват в брашно.В тиган със сгорещено олио се изпържват от двете страни В купа се разбъркват яйцата и сметана.Изсипват се върху чупките и почти не се разбъркват .Изпържват хубаво или до рохкавост.По желание може да се украси с перца зелен лук или магданоз .
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар