понеделник, 8 септември 2014 г.
Моето любовно гуакамоле
Има няколко неща, които ми харесват повече от гуакамоле и това е кьопоолу .Но нищо не може да се сравни с вкусът и текстурата на гуакамолето .Те са невероятни.Всеки опитал го, полудява за него.Каква е тайната ли?С микс от лимонов и лайм сок поливам авокадото.Добаввям и лилав лук и чесън и домат и пресен зелен кориандър ..... Пикантно и ярко . А,да методът .Не режа ,а намачквам с вилица.Гребнете с лъжичка ,намажете малка филийка хляб или късче тортиля и...... Уау.Това не ви ли остави без дъх?Използвайте меки на нежни на допир авокадо.Много омекнали и на петна плодове не купувайте ,защото ще е почерняла месестата им част.Узрялото авокадо е ключът към гуакамоле. Може да насърчите процеса на зреене на недозрелите плодовое ,като в хартиена торба добавите и зрял банан. Същата хитрина ползвам и за твърдото киви ,но там добавям ябълка.
Продукти:
2 броя узряло авокадо
1 средна глава лилав лук
1 среден домат
1 скилидка чесън
1,2 лютиви чушки
сокът от 1/2 лайм и 1/2 обикновен лимон
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Узрялото авокадо срежете на две .Прекарайте лъжицата между кората и месестата част и загребвайки така много лесно ще обелите авокадото.С вилица го намачкайте ,но не много добре ,нека да останат и едри парченца.Залейте го с лимоновият сок.Накълцайте на ситно лукът.Обелете домата , премахнете семето и течността и нарежете на ситно само месестата част.Количеството лютива чушка добавете според вашият вкус.С пресата смачкайте скилидката чесън . На ситно нарежете и пресният кориандър.Объркайте всичко с лъжица ,овкусете със сол и черен пипер и му се насладете .Една ,една единствена хапка само опитайте и после ми споделете :)
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар