Ако търсите идея за прясна салата,то тази прекрасна смесица от вкусове ще възбуди интереса ви. Нежните листа на спанака и сладките круши са полети с остър сос винегрет и богато гарнирани с пастърма и филе"Елена" .Чаша вино и няколко запечени гъбки по тази ми рецепта : http://atalantebs.com/?p=1490 са напълно достатъчни за една лека вечеря.Насладете се на прекрасните есенни нюанси и аромати !
Съставки за салатата:
300 г пресен спанак
2 броя круши
50 г пастърма и филе
пармезан за настъргване по желание
Съставки за сос Винегрет:
2 суп.лъж оризов оцет
3 суп.лъж. зехтин
сокът на 1/2 лимон
1 ч.лъж. горчица
1 и 1/2 ч.лъж сол
черен пипер
20-30 г обелено слънчогледово семе
Инструкции:
В малко бурканче комбинирайте всички продуктите за винегрет без слъчогледовото семе.Разклатете го неколкократно или докато съставките се хомогенизират и цветът се промени до светложълт. Загрейте малък тиган и за много кратко запечете семето .
В сосиера смесете винегрета и слънчогледовото семе.
Измийте ,а по желание избелете крушите .Нарежете ги на резени.
В голяма купа смесете измитият спанак и гарнирайте с круши и парченца пастърма .Не объркайте, за да не се слегне спанака.
Поръсете салатата с дресинг равномерно.Настържете пармезан и сервирайте веднага.
Няма коментари:
Публикуване на коментар