четвъртък, 25 септември 2014 г.

Салата с круши,спанак и пастърма

Ако търсите идея за прясна салата,то тази прекрасна смесица от вкусове ще възбуди интереса ви. Нежните листа на спанака и сладките круши са полети с остър сос винегрет и богато гарнирани с пастърма и филе"Елена" .Чаша вино и няколко запечени гъбки по тази ми рецепта : http://atalantebs.com/?p=1490 са напълно достатъчни за една лека вечеря.Насладете се на прекрасните есенни нюанси и аромати !

Съставки за салатата:

300 г пресен спанак

2 броя круши

50 г пастърма и филе

пармезан за настъргване по желание

Съставки за сос Винегрет:

2 суп.лъж оризов оцет

3 суп.лъж. зехтин

сокът на 1/2 лимон

1 ч.лъж. горчица

1 и 1/2 ч.лъж сол

черен пипер

20-30 г обелено слънчогледово семе

Инструкции:

В малко бурканче комбинирайте всички продуктите за винегрет без слъчогледовото семе.Разклатете го неколкократно или докато съставките се хомогенизират и цветът се промени до светложълт. Загрейте малък тиган и за много кратко запечете семето .

IMG_3908

В сосиера смесете винегрета и слънчогледовото семе.

Измийте ,а по желание избелете крушите .Нарежете ги на резени.

В голяма купа смесете измитият спанак и гарнирайте с круши и парченца пастърма .Не объркайте, за да не се слегне спанака.

IMG_3912

Поръсете салатата с дресинг равномерно.Настържете пармезан и сервирайте веднага.

IMG_3915

 

 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар